Tinejdžer u SAD-u izbo djevojku 114 puta, poslije slikao selfi u policijskom automobilu

10
Podijelite vijest

Tinejdžeru s Floride sudit će se kao odrasloj osobi nakon što je navodno ubio djevojku, izbovši je 114 puta. Napad je bio toliko brutalan da je tinejdžeru pukla oštrica noža i zaglavila se u glavi žrtve.

Neimenovani 14-godišnjak osumnjičen je za ubistvo Tristyn Bailey (13) iz Jacksonvillea. Prvobittno je optužen za ubistvo drugog stupnja, no nakon uvida u slučaj i težinu počinjenog zločina, vlasti su podigle optužnicu za ubistvo prvog stepena na sudu za odrasle.

Djevojčica je pronađena mrtva u šumi. Na tijelu je imala 114 ubodnih rana, od kojih je 49 bilo obrambeno i nalazilo se na rukama i glavi.

Osumnjičeni je rekao prijateljima kako “namjerava nekoga ubiti”, a na njegovoj odjeći je pronađen DNK žrtve, piše NBC News.

– Nije rekao koga, ali je svjedocima nagovijestio da će nekoga ubiti tako što će žrtvu odvesti u šumu i izbosti je nožem – rekao je državni advokat R. J. Larizza.

Osumnjičeni je dok se nalazio u policijskom vozilu, uslikao i objavio selfi. Policija je navela kako se osumnjičeni fotografirao dok se Bailey još uvijek smatrala nestalom, a osumnjičeni svjedokom.


Podijelite vijest