Tipovi muškaraca kojih bi trebalo da se klonite

s 24

Pod pretpostavkom da ste trenutno slobodni, vjerovatno razmišljate o tome kakav bi mogao da bude vaš – sljedeći izazov.

Bilo da ste već duže vrijeme sami, ili se vaša ljubavna veza tek nedavno završila, nešto bi trebalo da imate na umu pri izboru svog novog dečka. Naime, postoji čitav jedan širi opseg muškaraca koje bi trebalo da izgebjegavate prije svega ako ne želite da vam srce bude slomljeno i da to bude još jedna neuspjela veza. Postoje i  tipove muškaraca koji vas neće usrećiti i koje je u masi potrebno prepoznati, kako biste se uspješno držali podalje od njih.

Muškarac koji je emocionalno oštećen

Sasvim je realno za očekivati da ćete sresti muškarca kom je neka djevojka prije vas slomila srce. Ali ono što vam ne treba je onaj tip koji ne želi da njegovo srce bude zalječeno. On zapravo uživa u tome da pati i da nikog ne pušta da mu priđe. Voli da se trudite oko njega i da vas stalno gura od sebe. Sa ovakvim tipom samo ćete gubiti dragocijeno vrijeme.

Tip koji voli više sport od vas

Većina muškaraca će u nekom trenutku otkriti svojoj voljenoj ljubav koju gaji prema sportu. I to je sasvim uredu. Međutim ako je vašem muškarcu sport na prvom mjestu, i ako nije tu za vas u trenutku kada vam zaista treba, jer je utakmica na TV, jednostavno ga zaobiđite. Nije vrijedan truda.

Onaj koji je sklon analizama

Ovaj tip u najmanju ruku sebe posmatra kao Frojda. On analizira svaki vaš pokret, rečenicu i misli. Na osnovu izbora sladoleda on zaključuje kakva ste ličnost. Ono što će ga odati je samozadovoljavajući osmijeh i pokušaj da vam “priljepi” neku etiketu. Najgore od svega je to što će ovakav tip pokušati da vas – popravi.

Pretjerano zgodan

Znate sigurno o kakvom muškarcu je riječ. Onaj koji vas kraj vašeg najvećeg truda da izgledate lijepo, navede da se pored njega osjećate kao ružno pače. Njegovi pokreti kojima popravlja svoju kosu, pazi da ne ufleka košulju dok ste na sastanku, ima besprijekorno čiste patike odaće ga i signalizirati vam da treba da pobjegnete što dalje. Ne treba vam ni u kom slučaju muškarac sa nježnijom kožom od vaše.