Tito se nije odvajao od kožne torbice… U njoj je nađen dokaz da on nije bio Josip Franjo Broz!

Tito se nije odvajao od kožne torbice… U njoj je nađen dokaz da on nije bio Josip Franjo Broz!

Dr. Aleksandar Matunović, lični ljekar maršala, napisao je da je Tito imao akt-torbicu od koje se nije odvajao, a u kojoj je, po njegovoj smrti, nađen jedan od dokaza da on nije Josip Franjo Broz

Jedan od ljudi iz okruženja Josipa Broza, koji je posumnjao i kasnije tvrdio da ima dokaze da Tito nije osoba za koju se predstavljao, je njegov lični ljekar,dr. Aleksandar Matunović. On je maršala liječio od 1975. do 1979, odnosno gotovo do smrti.

Napisao je da “Nađeni izveštaj ide u prilog iznetoj sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena krije druga osoba”. Dr Aleksandar Matunović je zapisao:

“Tito je imao malu akt-torbicu, čini mi se od zmijske kože. Uvek ju je nosio sa sobom. Sadržaj torbice, pored ključa, bio je osiguran i malim katancem. U dva navrata – ulazeći u njegove prostorije, zatekao sam ga da pretura po torbici. Oba puta je leđima bio okrenut vratima, a torbica mu je bila u krilu. Kada bih ušao, torbicu je brzo zatvarao. Djelovao je kao čovjek koji je uhvaćen u nedozvoljenoj radnji. Po tome sam znao da se u torbici nalaze neke za njega značajne stvari.

Poslije njegove smrti raspitivao sam se kod članova komisije za sređivanje Titove ostavštine šta su pronašli u toj torbici. Jedan od članova komisije,Zvonko Kostić, rekao mi je da, pored zlatnog nakita, pronašli umrlicuDavorjanke – Zdenke Paunović, od 1. maja 1945. godine, izvod iz matične knjige vjenčanih sa Jovankom Budisavljević, 1952. godine, slikuPelagije Belousove.

Tu je bila i kopija izvještaja austrougarskog Ministarstva rata, od jeseni 1915. godine, u kojoj se nalazi spisak austrijskih oficira, podoficira i vojnika koji su poginuli u vrijeme bitke u Galiciji. Na spisku se nalazilo i ime kaplara Josipa Franje Broza, prenosi Dnevno.hr.

Nađeni izvještaj ide u prilog sumnji, odnosno mišljenju da Tito nije Josip Franjo Broz iz Kumrovca, već da se iza toga imena krije druga osoba”.

cazin.net

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS