Portal 072info

Titov posljednji batler o velikim tajnama: Kako je oborio s nogu princa Salmana, a kako hranio Putina

66 44
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čuveni Jožef Oseli kuhar svjetskog glasa, koji je ujedno posljednji Titov kuhar, usrećio je ovih dana radnike nekoliko slastičarnica u Beogradu, nesebično dijeleći svoje majstorske tajne, ali i neprocjenjive anegdote iz svog pola vijeka dugog radnog iskustva.

U intervjuu za Telegraf Biznis, Oseli otkriva da će građani Beograda jesti krempite po receptu koji on nije mijenjao godinama, a koje pravi na Bledu.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Pričao je i kako privredna grana koju je odabrao izgleda nekada, a kako sada, gdje su šanse, koje su tajne uspjeha biznisa…

Govorio nam je i ono što može da se pretoči u scenario za filmove – kako je raditi sa Titom, kako je oborio s nogu sadašnjeg princa Mohameda bin Salmana, kako je usred gala božićne večere sa 400 zvanica pjevao guverneru u Japanu pesmu iz filma Užička Republika “Druže Tito, bela lica, kad ćeš doći do Užica…”

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

– Nismo imali krede tada, nestašica. Ukrao sam 3, 4 kilograma brašna iz kuhinje i crtao bijele linije – priseća se Jože. 

Pokušat će da dio svog iskustva pretoči u knjigu. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Princu Mohamedu bin Salmana se najviše svidio “brauni”.

– Princ je lično došao da isproba jela pa je izabrao “brauni”. Na jednoj manifestaciji je bilo 360 zvanica u palati, gost je bio i Putin. 

Pitao sam kolegu koliko ima konobara za to posluženje, kaže 180 za 360 gostiju, pitam onda da li rade trening, on se pitao kakav to. Podijelio sam iskustvo iz vremena kada sam radio kao šef kod Tita u avgustu 1973. godine, i kada mi je bila prva posjeta stranog državnika – održao sam trening, kako konobari dođu unutra pa onda svi izađu. To je cijela vežba, pa smo se uigrali – priča Oseli.

Čuveni Jožef Oseli kuhar svjetskog glasa
Čuveni Jožef Oseli kuhar svjetskog glasa

Bili su tamo i predsjednik SAD Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Na pitanje šta je Tito najviše jeo i da li je bio izbirljiv kaže:

– Ako govorimo o hljebu, mogu da kažem da je naš pekar pekao ajdok hljeb (uglavnom sa određenim premazom) sa malo pire krompira sa strane. On je jeo samo taj hljeb. Pekar ispeče jedan ili dva mala hljepčića i to je bilo dovoljno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko smo imali goste, spremali smo tri vrste hljeba, nikada ga nismo kupovali. To je bila sva hrana, nije bilo špricovanja i slično. Dakle, prava domaća hrana, ekološka i jela su bila jednostavna.

– Predsednik je jeo hranu domaćina gdje je bio, nije bio izbirljiv – kaže Oseli.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6