Portal 072info

Tjestenina: Idealan ručak za par minuta

Pasta-Salad-close

Mnogo se puta desilo svakome da nema mnogo vremena za spremanje ručka i da želite što prije završiti, u nastavku teksta donosimo par savjeta za jela od tjestenine koja će biti gotova za par minuta

Prije svega tu su gotovi sosovi, za domaće vam je potrebno više vremena, ali zašto ne probati gotove sosove? Začinite ga lukom ili nekom začinskim biljem te po želji dodati malo ljute paprike. Opet imate nešto svoje i orginalno.

Pokušajte da izbacite iz navike ispiranje tjestenice, nego jednostavno nakon kuhanja odmah ubacite u posudu sa sosom. Tako će se puno bolje ukusi stopiti a tjestenina će upiti sos koji će se još malo zgusnuti.

Pokušajte i da zapečete tjesteninu sa povrćem, dok se tjestenina kuha, na špretu dinstajte povrće i poslije sve sastavite i dodatno zapržite. Možete dodati i sir.

Ukoliko ne želite pržiti povrće i tu imate recept, napravite tjesteninu sa svježim povrćem. Paradajz, bijeli luk, bosiljak, sve isjeckajte i pomješajte. Nećete se razočarati a sačuvali ste hranjive materije te imate potpuno novi ukus.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box