“To je 2,5 miliona ljudi, pregaziće bilo kakvu armiju sa zapada” – Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika državnih službi 

“To je 2,5 miliona ljudi, pregaziće bilo kakvu armiju sa zapada” – Kadirov predložio mobilizaciju polovine pripadnika državnih službi 

Lider Čečenije Ramzan Kadirov predložio je danas da se mobiliše polovina pripadnika saveznih snaga za vojnu operaciju u Ukrajini, javlja TASS.

“Čak i ukoliko uklonimo rezerviste iz priče, i dalje imamo ogroman broj pripadnika državnih službi koji su na ovaj ili onaj način u dobroj fizičkoj formi i vješti su sa oružjem”, naveo je Kadirov na Telegramu.

On je objasnio kako misli na pripadnike ministarstva za vanredne situacije, ruske vojne maršale, bezbjednjake, gardiste, obavještajce, zatvorske čuvare, graničare i pripadike istražnih organa, prenose Nezavisne novine

“U kombinaciji sa vojnim i bezbjednosnim službama, radi se o brojci od pet miliona ljudi, koji redovno prolaze fizičke testove. Ukoliko ostavimo 50 posto osoblja na svojim radnim mjestima, onda će preostalih 50 posto, a to je 2,5 miliona ljudi, pregaziti bilo kakvu armiju sa zapada. Rezervisti neće biti potrebni”, dodao je Kadirov.

Čečenski lider kaže da šefovi ovih saveznih agencija treba da odmah počnu sa planom.

“Rusija je velika zemlja, ima toliko resursa da će se NATO i Zapad umoriti od brojanja, a vojno osoblje je mnogo veće nego što iko može da zamisli”, dodao je Kadirov.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je 21. septembra naredio djelimičnu mobilizaciju, a prema riječima ministra odbrana Sergeja Šojgua, 300.000 ljudi će biti pozvano u rezerviste, prevashodno oni koji imaju iskustvo u borbi i vještine koje se traže u armiji.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica