Portal 072info

Toblerone promijenile izgled, ljubitelji čokolade bijesni

Proizvođač švajcarske čokolade Toblerone povećao je razmake između dobro poznatih trouglova na ovoj čokoladi da bi smanjio težinu i zadržao niže cijene u nekim diskontima u Velikoj Britaniji, što je naišlo na negodovanje ljubitelja ovog slatkiša.

Multinacionalna kompanija Mondelez International, vlasnik Toblerona, saopštila je da je cilj ove mjere da se ispune zahtjevi za cijene britanskih diskontnih maloprodajnih kuća kao što su Poundland i drugih i da nema nikakve veze s glasanjem Britanije da napusti Evropsku uniju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Iako je navedeno da mjera nema veze s glasanjem o Brexitu, britanski prehrambeni maloprodajni lanci međutim suočavaju se sa povećanjem cijena uvoznih proizvoda zbog slabljenja britanske funte poslije referenduma u junu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Portparolka Mondeleza Heidi Hauer rekla je da će biti smanjena čokolada od 170 grama koja se prodaje u diskontnim radnjama u Britaniji na 150 grama. Poznata čokolada Tobleron od 100 grama i druge prodavnice nisu pogođene ovom promjenom. Ova najava je izazvala brojne žalbe potrošača preko društvenih mreža.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Odvratno je, treba da vidite. Znate kako Tobleron izgleda, kao red malih čokoladnih piramida jedna do druge. E pa sad su je promijenili, to je niz malo manjih piramida sa rupama između njih”,napisao je jedan potrošač, prenosi list Guardian.

Drugi su rekli da je multinacionalna kompanija, vlasnik Toblerona, “zlo lice kapitalizma koji služi samom sebi”.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME