Portal 072info

Tokom cijele sedmice oblačno vrijeme s kišom

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima, piše “Fokus“.

Očekivana količina padavina u tim područjima kretat će se od 30 do 60 l/m2, lokalno i više, a u ostalim dijelovima od 5 do 20 l/m2. Vjetar, slab do umjeren, na jugu i jugozapadu jak, jugoistočni. Najviša dnevna temperatura iznosit će od 3 do 10, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U ponedjeljak će biti, oblačno vrijeme, povremeno i ponegdje sa slabom kišom. Očekivana količina padavina u južnim i jugozapadnim područjima od 5 do 15 l/m2. Jutarnje temperature iznosit će od 0 do 5, na jugu do 9, a dnevne od 5 do 11, na jugu do15 stepeni.

U utorak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i zapadnim područjima i očekivana količina padavina u tim dijelovima kretat će se od 20 do 40 l/m2, a u ostalim djelovima od 5 do 20 l/m2 .Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 8 do 15 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim područjima i očekivana količina padavina u tim dijelovima kretat će se od 20 do 40 l/m2, a u ostalim djelovima od 5 do 20 l/m2 .Jutarnje temperature iznosit će od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 3 do 10, na jugu i sjeveru do 14 stepeni, saopćeno je iz Federlanog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Podijelite članak