Tokom mjeseca Ramazana, petkom i subotom – Ramazanska liga u malom nogometu

Tokom mjeseca Ramazana, petkom i subotom – Ramazanska liga u malom nogometu

Potpuno novi projekat očekuje zeničke ljubitelje fudbala i to tokom, za muslimane svetog, mjeseca Ramazana. Naime, tokom mjesec dana, svaki petak i subotu nakon Teravih namaza sa početkom u 00:00 na terenu sa vještačkom travom Turskog parka, snage će odmjeravati 16 ekipa koje su bile najbrže u prijavi za ovu nesvakidašnju ligu koja se igra turnirskim sistemom.

Nositelj i pokrovitelj Ramazanske lige je Medžlis Islamske Zajednice Zenica a o organizaciji se brine Organizacioni odbor Malonogometnih takmičenja koje možete prepoznati po uspješnim projektima kao što je Omladinska Malonogometna Džematska liga.

Ekipe koje učestvuju čeka takmičenje u grupama, gdje će se u 4 grupe po 4 ekipe boriti za plasman dalje, a to ostvaruju samo dvije najbolje ekipe iz svake grupe. Grupe se takmiče po sistemu jedan dan jedna grupa, a grupa A je na programu već u petak 26.5.2017. dok je noć kasnije u subotu 27.5.2017. na programu utakmice grupe B. Nakon grupne faze, tokom trećeg vikenda mjeseca Ramazana, slijedi odigravanje knock out sistema dok se posljednji vikend u mjesecu Ramazanu odigravaju utakmice polufinala i finala.

Izvlačenje grupa je planirano za petak 19.5.2017. godine a donosimo vam i nazive 16 ekipa koje su obezbijedile učešće na ovom jako zanimljivom malonogometnom dešavanju: Čaršija, Potok, Trgovišće, Sejmen, Blatuša, Nova Zenica, Donja i Gornja Gračanica, Brist, Lokvine, Donja Vraca, Stranjani, Obrenovci, Pridražići, Organizacioni odbor, Starina, Nur Han.

Posjetioce kao i učesnike očekuju mnogobrojna iznenađenja u duhu Ramazana, a ovaj projekat ima za cilj da kroz održavanje sportskih događaja čak i tokom mjeseca Ramazana osnaži druženje među mladim ljudima a ujedno i promoviše zdravstvene aspekte bavljenja sportom i prakticiranjem posta kao duhovne ali i naučno dokazane metode čišćenja organizma.

Sportzdk.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE