Tokom pretresa kuće pronađena opojna droga

Tokom pretresa kuće pronađena opojna droga

pretres zenica septembar 2013 (2)

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su danas, 17.09.2013. godine, u prijepodnevnim satima, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata na lokaciji u ulici Saliha Skomorca, a koje koristi lice Đ.V., rođeno 1983. godine, iz Zenice. Budući da su ovlašteni službenici operativnim radom na terenu došli do određenih informacija i saznanja o nezakonitim aktivnostima navedenog lica u vezi zloupotrebe droga, pristupilo se, uz saglasnost kantonalnog tužioca, poduzimanju određenih mjera i radnji iz nadležnosti policijskih službenika radi provjere tačnosti raspoloživih podataka i saznanja.

Izvršenim pretresom pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 360 grama.

Nakon pretresa te pronalaska sporne materije lice Đ.V. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Pronađena materija je privremeno oduzeta od strane ovlaštenih službenika i bit će poslana u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nakon dokumentovanja izvršenog krivičnog djela, te prikupljanja potrebnih dokaza i obavještenja, Policijska uprava I će protiv navedenog lica dostaviti Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je isto počinilo krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS