Tokom pretresa kuće pronađena opojna droga

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

pretres zenica septembar 2013 (2)

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su danas, 17.09.2013. godine, u prijepodnevnim satima, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata na lokaciji u ulici Saliha Skomorca, a koje koristi lice Đ.V., rođeno 1983. godine, iz Zenice. Budući da su ovlašteni službenici operativnim radom na terenu došli do određenih informacija i saznanja o nezakonitim aktivnostima navedenog lica u vezi zloupotrebe droga, pristupilo se, uz saglasnost kantonalnog tužioca, poduzimanju određenih mjera i radnji iz nadležnosti policijskih službenika radi provjere tačnosti raspoloživih podataka i saznanja.

ČITAJ JOŠ:  Inflacija u Velikoj Britaniji najviša od 1992. godine

Izvršenim pretresom pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu težine 360 grama.

Nakon pretresa te pronalaska sporne materije lice Đ.V. je lišeno slobode i privedeno u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Pronađena materija je privremeno oduzeta od strane ovlaštenih službenika i bit će poslana u Odsjek za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

Nakon dokumentovanja izvršenog krivičnog djela, te prikupljanja potrebnih dokaza i obavještenja, Policijska uprava I će protiv navedenog lica dostaviti Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je isto počinilo krivično djelo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. KZ FBiH.

ČITAJ JOŠ:  Negativni komentari na fotografiju Vučića i djece iza zaštitne ograde u Banjaluci
GODISNJICA
MARKETING