Portal 072info

Tokom pretresa stana u Zenici pronađena droga

Ilustracija

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres stana koji koristi osoba B.S., u ulici Zije Dizdarevića, i  pronašli praškastu materiju koja izgledom asocira na drogu, bruto težine 168,85 grama.

Također, pronađene su dvije vage za precizno mjerenje, plastičnu epruvetu u kojoj su se nalazile tri sjemenke koje asociraju na sjemenke indijske konoplje i  tanjur na kome su se nalazili tragovi praškaste materije koja asocira na  drogu.

Sporna materija i sjemenke su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedena osoba je lišena slobode i nad njom je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Policija je ranije, poduzimajući mjere i radnje na suzbijanju, preveniranju posjedovanja, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava, došla do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima B.S. iz Zenice, koje se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga, nakon čega se pristupilo preduzimanju niza operativnih mjera i radnji radi provjere ovih saznanja.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca protiv B.S., rođenog 1984. godine, iz Zenice, zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box