Portal 072info

Tokom trodnevne akcije u saobraćaju policijski službenici izdali 330 prekršajnih naloga

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u vremenskom periodu od 24.07. do 27.07.2015. godine, realizovali akciju pojačane kontrole vozača motornih vozila na putevima u Zeničko-dobojskom kantonu, sa posebnim akcentom na kontrolu alkoholiziranosti vozača. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima zbog činjenja prekršaja vožnjom pod dejstvom alkohola, shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je 907 vozila u saobraćaju, kojom prilikom je izdato 330 prekršajnih naloga. Od ovog broja, 68 prekršajnih naloga se odnosi na alkoholiziranost vozača. Tokom akcije, kod 63 vozača je utvrđena alkoholiziranost, dok ih je pet odbilo da se podvrgnu alkotestiranju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona apeluje na vozače da se pridržavaju zakonskih odredbi u pogledu uslova pod kojima mogu upravljati vozilom, te da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box