Tokom vikenda izložba sitnih životinja u Zenici

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Zeničko udruženje za uzgoj i zaštitu sitnih životinja i direkcija ZEPS-a za petak, subotu i nedjelju su najavili održavanje 8. državne izložbe sitnih životinja i ujedno 14. državne ornitološke izložbe.

U dvije hale na sajmištu Kamberović polja biće izloženo 1.250 golubova, 70 kunića, oko stotinu komada peradi i 560 ptica.

Prijavljene su 43 rase golubova, 16 rasa kunića, 10 rasa peradi i 33 rase ptica, što dovoljno govori o jednoj šarenolikosti bogatstvu izložbe.

ČITAJ JOŠ:  ČUDO NEVIĐENO: Engleskinja zaspala i probudila se kao Kineskinja (VIDEO)

Izlagači dolaze iz 24 bh. grada, a imamo i goste iz vana. Sudije su iz Srbije, Hrvatske i državnog saveza naše zemlje, pojasnio je Muhamed Hajdarević, predsjednik ovog udruženja.

Iskorak u odnosu na dosadašnjih 30 izložbi ovog udruženja je početak saradnje sa Direkcijom sajma ZEPS, gdje već nekoliko godina pokušavaju napraviti jednu platformu sa koje će se podići sve ostale manifestaciju koje su već postigle uspjeh i na regionalnom nivou,a jedna od tih manifestacija je i ova izložba.

ČITAJ JOŠ:  Potrošačke cijene u BiH u februaru niže za 0,2 posto

Svečano otvorenje izložbe zakazano je za četvrtak u 17 sati.

RTVZE

GODISNJICA
MARKETING