Portal 072info

Tomislav Brkić kao kapiten predvodi BiH u meču Davis Cupa protiv Poljske

Naš teniser Tomislav Brkić u dvostrukoj ulozi kapitena i igrača predvodit će Davis Cup tim BiH u meču protiv Poljske u Zenici od 3. do 5.februara.

“Igrači su predložili mene i prihvatio sam da budem kapiten u ovom kolu, a mislim da to ne mijenja ništa jer ćemo dati sve od sebe kao i svaki prethodni put”, kaže Brkić koji će u ulozi selektora privremeno zamijeniti Amera Delića i Aljošu Pirića jer dvojica trenera, zbog mnoštva poslovnih i privatnih obaveza, nisu u mogućnosti doputovati iz SAD na meč sa Poljacima.

Kapiten će zajedno sa Damirom Džumhurom, Mirzom Bašićem i Nermanom Fatićem tokom vikenda doputovati u Zenicu.

U ponedjeljak će zeničkoj Areni pripreme započeti i poljski tim koji stiže u sastavu Kamil Majchrzak, Hubert Hurkacz, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski, te kapiten Radoslaw Szymanik.

Najveći izazov za bh. tenisere predstavlja poljski par Kubot/Matkowski jer se radi o vrhunskim dubl-igračima koji su visoko rangirani na ATP double listi gdje zauzimaju 24. i 31.mjesto.

“Radi se o jakoj ekipi, posebno im je dubl jak, bit će to zanimljivi mečevi, a bilo bi dobro da i Arena u Zenici bude popunjenija nego što je to bio slučaj protiv Tunisa prošle godine jer bi nam to bio dodatni motiv”, kaže kapiten Brkić koji očekuje maksimalnu spremnost i zalaganje našeg tima.

Ulaznice za mečeve BiH i Poljske u prodaji su na blagajni Arene Zenica, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu.ba.

klix.ba

Podijelite članak