Portal 072info

Top 10 mišića koje žene najviše vole

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Jasno je da lijepo isklesani trbušni mišići nisu jedina mišićna grupa koja pravi razliku između prosječnih muškaraca i onih najatraktivnijih, a isto tako jasno je i da svaka dama ima svoje posebne stavove i razmišljanja.

Bez obzira na njihove različite stavove, ovdje nabrojani mišići spadaju u listu od “top 10” mišića koje pripadnice ljepšeg spola uvijek primijete.

Neke dame mogu pričati kako “ne vole nabildane i sportski građene momke”, ali dubina ženske psihologije, kojoj je dobro poznata činjenica da su i u drevna vremena opstajali samo najjači i najsposobniji govori suprotno. Isto to potvrđuju i brojna ispitivanja koja se među pripadnicama ljepšeg spola vrše i danas, te koja pokazuju da bez obzira na sve stara pravila i dalje važe.

Tako među top 10 omiljenih mišića spadaju:

6-pack trbušnjaci

Jasno je, možete imati bicepse poput velikih čeličnih lopti, ali ako istovremeno imate i stomak, dame će vjerovatno prije mukom nabijenih bicepsa primijetiti vaše salo.

Snažne podlaktice

Zanimljivo, ali muškarcima u teretani podlaktice su obično među daleko najnižim prioritetima, dok s druge strane u očima pripadnica ljepšeg spola znače mnogo više. U pitanju prirodni nagon. Jake podlaktice daju dojam generalno jakog i sposobnog muškarca za razne “muške” poslove.

Čvrsta zadnjica

Muškarcima je važno kakva je zadnjica kod njihovih izabranica, ali prevarili bi se ako bi mislili da ovo nije obostrano. Radi se o tome što izgled zadnjice daje jednostavan opis muškarca kao fizičkog primjerka, odnosno pokazuje s obzirom na podignutost ili opuštenost u kakvoj formi je njegovo tijelo generalno.

Široka leđa

V-izgled tijela je suština atraktivnosti cijelog muškog tijela. Ovo je još jedan u nizu elemenata koji kod žena aktivira osjećaj privlačnosti, a seksologinja sa British Columbia univerziteta Pega Ren, objašnjava to na način da su žene u prošlosti uvijek bile primorane birati jačeg muškarca koji će ih štititi od opasnosti i omogućiti siguran razvoj potomaka.

Isklesana široka ramena

“Mišići ramena su uvijek bili mišići ljubavi i rata”, objašnjava dr. Nancy Etcoff, autor naučnog djela “Opstanak najljepših”. Puni efekat izgleda širokih ramena uvijek ide u kombinaciji sa jakim širokim leđima, a to je praktično kombinacija koja žene obara s nogu.

Čelično jaki listovi

Žene vole razvijenost kompletnog tijela, a ne samo određenih dijelova. Ako izgled muškarca govori to da je on sposoban dizati velike težine, a njegove noge poručuju to da nije sposoban brzo trčati, to za njih djeluje razočaravajuće.

Velika prsa

“Muška prsa dame vole skoro pa jednako koliko muškarci vole njihova”, tvrdi Emily Dubberley, seksualni ekspert. Osim toga, žene vole sigurnost pa sam zagrljaj i dodir jakih prsa u podsvijesti stvara potrebni osjećaj.

Veliki bicepsi

U anketi koju je proveo list Cosmopolitan među svojim čitateljkama, svaka peta je priznala da ih lijepi i veliki bicepsi kod muškarca “apsolutno tope”.

Jake zadnje lože

Ovdje se radi o konkretnim stvarima. Naravno, u pitanju seksualni odnos, a imati snažne zadnje lože i čvrste gluteuse, za pripadnice nježnijeg spola direktno znači imati olakšan put do još većeg zadovoljstva.

Podijelite članak