Topalbećirević o stanju u FK Sarajevo: Bojim se da se malo pretjeruje

112
Podijelite vijest

Novinar i sportski komentator Sabahudin Topalbećirević oglasio se na Facebooku, povodom posljednjih burnih dešavanja u FK Sarajevo. Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Nikada ne komentarišem naše klubove, a generalno ni našu ligu. Da napravim izuzetak, moram nešto da kažem. Za nekoga morate navijati prije nego se počnete baviti, naprimjer ovim poslom, kao ja, skoro već 30 godina. Prije prvog komentara koji je otišao u eter bio sam navijač Sarajeva. To sam i danas. FK Sarajevo nije prvak BiH, a trebao je biti jer prednost je bila velika. Ne želim da komentarišem druge klubove, prednost se nije smjela ispustiti.

Ako želite da budete prvak, pravo na tako veliku grešku, jednostavno nemate. Ne mogu se složiti sa konstatacijom jednog dijela navijača i mojih prijatelja da to nije više “naš klub”. Sarajevo je u samo šest godina osvojilo 3 titule prvaka BiH, a u prethodne 74 godine je osvojilo ukupno četiri. Ako dodamo osvojena dva kupa BiH i prvu u historiji duplu krunu 2018. godine onda se bojim da se malo pretjeruje.

Plus, prvi put klub ima svoje terene, dobio stadion na korištenje, ne izgleda to tako crno, još kad pogledamo druge klubove u kakvoj su situaciji. U jednom momentu Tan i ovaj sad gospodin iz Vijetnama Hoai Nam su bili heroji, spasili klub od bankrota i slavili su se skoro kao fudbaleri.

Neko treba da snosi odgovornost, ali klub za koji se navija se ne mijenja, to je nešto što nosiš u srcu do kraja života. Igraju finale Kupa BiH, neću valjda ako izgube prestati da navijam za klub (nadam se pobjedi) za koji navijam od djetinjstva. Pobjede i porazi su zaista sastavni dio fudbala i ja tako to gledam, naravno da sam bio drugačiji prije tridesetak godina, ali sad mislim baš ovako. Biće još poraza, ali siguran sam više pobjeda, nekada dobar šamar kao ovaj, bude najbolja stvar koja se desi – kazao je Topalbećirević.


Podijelite vijest