55E9A713 F7A9 476A B54F A4E97FD65AF4
AUTOR: P.D.
DATUM: stu 8, 2021 @ 17:22
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

U toku je potraga za dva radnika koji su danas nešto iza 14 sati u naselju Kahrimani u blizini Begovog hana u općini Žepče s krana pali u rijeku Bosnu.

NER FIT

Tri radnika turske firme “Cengiz Insaat” koji su angažirani na izgradnji Koridora V-c, prema riječima njihovih kolega koji na mostu u Begovom hanu iščekuju ishod potrage, bili su u korpi na kranu od kojih su dvojica ispala, a treći se uspio spasiti, javlja reporter Fene s mjesta događaja.

353E9C4C EFFA 430A 94B4 8BB3F5231439

Radnicu kažu da su pronašli šljem jednog od unesrećenog u Begovom hanu, ali još uvijek nema vijesti da su pronađeni unesrećeni ili njihova tijela.

S motornim čamcem rijekom Bosnom prošla je patrola Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a u potragu su angažirani i članovi Službe spašavanja Općine Žepče i policijske stanice Žepče

Tekst se nastavlja nakon reklame

Saznajemo i to kako su radnici uočeni na dvije-tri lokacije, neposredno nakon pada. Nažalost, do ovog trenutka nisu pronađeni. 

Zbog visokog vodostaja, nepristupačnosti terena i mraka potraga je obustavljena do sutra ujutru.

“Konstatujemo da zbog vodostaja rijeke i vremenskih uslova trenutno nismo u mogućnosti da ih pronađemo. Nastavljamo potragu ujutru na osnovu onoga što su nam rekli svjedoci”, rekao je Ramo Suljić, komandir specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK.

LIDER