Portal 072info

Topi se asfalt: U Mostaru izmjerena temperatura od 50 stepeni Celzijusa!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mostarci su danas na svojim balkonima izmjerili temperaturu od čak 50 stepeni Celzijusovih. Na društvenim mrežama pojavilo se više fotografija na kojima su prikazani termometri koji su izmjerili 50 stepeni Celzijusovih u 14.00 časova, a autori fotografija tvrde da su im termometri ispravni i da su u šoku zbog ovako visoke temperature.

Za razliku od građana, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da je u 14.00 časova u Mostaru izmjereno 38 stepeni. U mostarskom Domu zdravlja kažu da je posljednjih dana povećan broj pacijenata zbog naglih promjena vremena i velikih oscilacija temperature, pritiska i vlage u vazduhu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

“Većinom se pacijenti žale na vrtoglavice, nesanice, glavobolje, opštu slabost i stomačne tegobe. Najugroženija populacija su hronični bolesnici koji teško podnose visoku temperaturu. Uzroci tegoba su vrućina, prekomjerno izlaganje suncu, dehidracija”, rekao je Srni portparol Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Kao zaštitu od ljetnih vrućina ljekari preporučuju izbjegavanje boravka na suncu, izbjegavanje obilnih i masnih obroka, te uzimanje što više voća, povrća i svježih namirnica, kao i vode. Toplotni talas, najintenzivniji u proteklih 10 do 20 godina, stigao je u BiH, a za jug je proglašen crveni meteoalarm.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME