Toranj na Trebeviću osvijetljen bojama zastave Republike Srpske

Toranj na Trebeviću osvijetljen bojama zastave Republike Srpske

Na Trebeviću iznad Sarajeva večeras je postavljen “svjetleći objekt” u bojama zastave administrativne jedinice u BiH RS. Svjetleći igrokaz može se vidjeti iz svih dijelova Sarajeva.

O čemu se radi, “pokušao” je objasniti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

On je napisao da se radi o “svjetioniku”, rekavši da su svjetionici godinama bili vodiči brodovima u potrazi za sigurnom lukom i da je brod koji je pratio svjetla svjetionika izbjegao stijene.

“Republika Srpska od svog nastanka ima svoj svjetionik. Zove se Istočno Sarajevo. U taj svjetionik ugrađene su svijetle duše boraca i civila koji su se ugradili u Republiku Srpsku”, naveo je Ćosić.

“Svjetlost i duše živih. Oni koji su morali napustiti stoljetna sarajevska ognjišta i obnoviti nove živote gradeći naše Istočno Sarajevo. U šest naših općina.Kula na Trebeviću u panslavenskim bojama zastave Republike Srpske od večeras je novi svjetionik Istočnog Sarajeva i Republike Srpske. Boje zastave pozivaju u mirnu luku našeg naroda. Možda će neki svjetionik naići na nezadovoljstvo. Vi i takvi trebate znati da je ovo dio aktivnosti u stvaranju kulture sjećanja i sjećanja kako bi se znalo ko smo i koliko dugo smo ovdje”, naveo je Ćosić.

>klix.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica