Portal 072info

TOTALNI PREOKRET! Zvezde Granda se vraćaju na Pink?!

Zbog svađe grčkog gazde TV Prva i američkog KKR, koji je vlasnik “Granda”, u subotu uveče šou nije emitovan * Amerikanci tajno pregovaraju sa Željkom Mitrovićem. Saša Popović se tu ništa ne pita.

Najgledanije muzičko takmičenje “Zvezde Granda” uskoro bi moglo da se vrati na TV Pink, ekskluzivno saznaje Informer! Do istorijskog pomirenja “ružičaste televizije” i “Granda” posle skoro pet godina moglo bi doći zbog svađe i poslovnog sukoba vlasnika TV Prva, grčkog medijskog magnata Teodora Kirijakua i američke KKR grupe na čijem čelu je bivši šef CIA general Dejvid Petreus, a koja je većinski vlasnik “Grand produkcije”.

Grčki i američki biznismeni žestoko su se, tvrde obavešteni, sukobili oko prava emitovanja TV kanala u kablovskim mrežama (KKR grupa je većinski vlasnik SBB-a) i zbog tog sukoba preksinoć na TV Prva nije emitovana premijerna, prva emisija nove, 12. sezone šoua “Zvezde Granda”. Umesto nje naprasno je pušten film “Karaula”.

– Američki KKR, većinski vlasnik “Granda” i kablovskog operatera SBB, ušao je u sukob sa grčkom “Antenom”, koja je u Srbiji vlasnik TV Prva i O2 TV. Grci su, udruženi sa drugim emiterima, početkom godine tražili od SBB da im plati pravo reemitovanja programa na kablu, a Amerikanci su na to jedva pristali sve vreme optužujući Grke za ucenu… U pitanju je skoro milion evra svakog meseca! E, sad su Amerikanci sa “Zvezdama Granda” samo dočekali svojih pet minuta. Oni otvoreno prete gazdama TV Prva da im neće dati najgledaniju emisiju ako im oni ne ukinu taksu za kablovsku TV. Pošto Grci neće ni da čuju za to, predstavnici KKR u Srbiji u tajnosti su započeli pregovore sa Željkom Mitrovićem da se ovo muzičko takmičenje vrati na Pink – priča za naš list dobro obavešteni izvor, i dodaje da su direktoru “Granda” Saši Popoviću u ovom slučaju potpuno vezane ruke:

– Saša Popović i Lepa Brena su manjinski vlasnici “Granda” i oni se ništa ne pitaju oko svega ovoga. Sve je izvesnije da će se, hteo to direktor ‘Granda” ili ne, njegov projekat vratiti na “ružičastu televiziju”. I to nije sve. Pregovara se i o tome da se nova sezona šou-programa “Nikad nije kasno” takođe nađe na Pinku.

Niko od pomenutih biznismena i televizija nije juče hteo da govori o ovoj temi. Na TV Prva su nam samo rekli da veruju da će se saradnja s “Grandom” nastaviti.
– “Zvezde Granda” će biti emitovane naredne subote na kanalu Prve – reka nam je portparolka Prve televizije Slađana Paunović, ne želeći da ulazi u detalje odnosa sa Amerikancima.

Prva tražila od SBB skoro milion evra

Naš sagovornik objašnjava da se situacija na medijskom nebu Srbije zakomplikovala kada su se Prva i O2 ujedinile sa Hepijem i Kopernikusom i tražile od SBB pare za emitovanje njihovog programa:

– Frka je počela kad je Prva potpisala ugovor sa O2, Hepijem i Kopernikusom, prema kojem od kablovskih operatera za emitovanje njihovog programa traže 1,2 evra po priključku. To je prvo odbio “Radijus vektor” i skinuo ih sa programa, a SBB dugo nije hteo da pristane… Pazite, SBB ima 800.000 pretplatnika, što znači da pomenutim televizijama plaća 960.000 evra mesečno.

Informer

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box