Tradicionalni majski “Može bazar” u Zenici

IMG 20210306 123653 1

U subotu, 8. maja 2021. godine, će biti održan tradicionalni Može bazar udruženja Naš most Zenica. Bazar će biti upriličen od 9h ispred prostorija Udruženja na dobro poznatoj adresi Maršala Tita 22.

Na drugom ovogodišnjem bazaru svoje rukotvorine će predstaviti članice udruženja Naš most Zenica. Može bazar je stalna aktivnost Udruženja, a sudeći po reakcijama članova i članica i njihova najdraža aktivnost. Njegovu posebnost pronalaze u direktnom kontaktu sa posjetiteljima bazara koji imaju samo pozitivne reakcije, što je najveća nagrada za njegove učesnice i njihove rukotvorevine.

Može bazar nudi pregršt originalnih i unikatnih radova žena, osoba sa invaliditetom, mladih i osoba treće životne dobi, a svojom organizacijom promoviše prava i međugeneracijske susrete marginaliziranih društvenih skupina.

Umjetničke slike, oslikana svila, nakit od podludragog kamena, dekupaž i skulpture su samo neki od brojnih radova koje možete vidjeti na subotnjem Bazaru. Glavni cilj bazara je ekonomsko i socijalno jačanje žena i osoba treće životne dobi u našem društvu.

Može bazar će biti održan 8. maja uz poštivanje svih preporučenih mjera kriznog štaba FBiH i ovim putem mole sve posjetitelje da ih se pridržavaju.