TRAGEDIJA: Dva studenta poginula od strujnog udara

policija
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Dvojica studenata Hrvatskih studija pronađena su mrtva u Zagrebu. Policija je za jednog studenta potvrdila da je stradao od posljedica visokonaponskog strujnog udara kojim je opskrbljena željeznica, dok se za drugog studenta neslužbeno saznaje da je uzrok smrti isti te da je nastradao kasnije, javlja Anadolu Agency (AA).

Fakultet Hrvatski studiji na Facebooku je objavio vijest da je umro njihov student.

– Dekan Fakulteta hrvatskih studija obavještava da je izvrstan student I godine kroatologije i filozofije i kulture Fakulteta hrvatskih studija, useljenik u Hrvatsku Nikola Michael Sušec tragično stradao u Zagrebu u srijedu 16. ožujka 2022. u 21. godini. Rođen je u Eugenu, na zapadu savezne američke države Oregon 13. novembra 2001. Završio je s izvrsnim uspjehom Katoličku srednju školu otaca marista u Eugenu (2016.-2020.) i upisao se na naš Fakultet kao pripadnik hrvatskoga iseljeništva u SAD-u u kvoti Hrvata izvan RH. 

U prvom semestru stekao je 34 boda po ECTS-u s prosječnom ocjenom 4,5. Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje. Fakultetska zajednica izražava saučešće njegovom ocu Josipu i majci Heidi Melindi. Termin sprovoda objavit ćemo uskoro. Počivao u miru Božijem – stoji u objavi Hrvatskih studija.

Policija je službeno saopćila kako je jučer, 17. marta u 07:25 sati na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo za sada nepoznate muške osobe.

– Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. Po obavljenom uviđaju tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb radi utvrđivanja identiteta. Obavljenim uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže – saopćeno je iz policije.