Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

Tragedija koja je potresla javnost: Tužilaštvo čeka nalaz obdukcije tijela majke i djeteta izvučenih iz rijeke Miljacke

Istražitelji u Sarajevu nastavljaju aktivnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti koje su dovele do smrti majke (34) i djetata (3) čija su tijela u petak u noći izvučena iz rijeke Miljacke na Bembaši.

U koritu rijeke uočeno tijelo 

Kako je za portal „Avaza“ potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo čeka se nalaz obdukcije koja je naređena kako bi se utvrdio neposredan uzrok smrti žene i djeteta.

– Nakon što se Tužilaštvu Kantona Sarajevo dostavi nalaz obdukcije, bit će poznat uzrok smrti- saopćeno je za „Avaz“ iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su ranije saopćili da je u četvrtak, 11. aprila, nešto prije ponoći, PU Stari Grad zaprimila prijavu da je u Miljacki, područje Bembaše, u koritu uočeno tijelo. Patrola, koja je izašla na teren, potvrdila je navode iz prijave. Na teren su upućeni pripadnici policije, vatrogasci, Hitna pomoć i GSS.

Na tijelima nema vidljivih povreda

– U 1.30 sati izvučeno je tijelo žene srednje životne dobi te, uz nju, tijelo djeteta do 4 godine. Ljekari su na licu mjesta konstatirali smrt obje osobe. Prema informacijama koje su u ovom trenutku dostupne, na tijelima nema vidljivih povreda – saopćili su iz policije.

Pripadnici Policijske uprave Stari Grad su nakon prepoznavanja, koje su izvršili članovi porodice, utvrdili identitet preminulih osoba.

– Riječ je o ženi, rođenoj 1990. godine u Fojnici, nastanjenoj u Sarajevu, te njenom djetetu, rođenom 2021. godine – naveli su iz MUP-a KS. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica