Tragedija koja je potresla regiju: Tijana Jurić danas bi napunila 22. godine

t 1

Tijana Jurić iz Subotice, napunila bi danas 22 godine, da nije imala tu nesreću da joj se put nije ukrstio sa Draganom Đurićem, mesarom iz Surčina, ubicom i pedofilom, piše „Kurir“.

Kobne noći između 25. i 26. jula 2014., kada je imala tek 15 godina oteta je nedaleko od Sportskog centra “Rata” u Bajmoku u Srbiji.

Ova poslušna i djevojčica za primjer, posljednji put viđena je 25 minuta posle ponoći. Njeno tijelo pronađeno je 12 dana kasnije, 7. avgusta, na smetljištu u naselju Čonoplja u opštini Sombor. Dragan Đurić je za ubistvo Tijane Jurić osuđen na 40 godina zatvora u prošlogodišnjem sudskom postupku.

Tijana se tog petka, 25. jula, oko 16 sati vratila sa mora, na kojem je bila zajedno sa društvom. Isto veče je vozom otišla u selo Bajmok. Stigavši u selo iz rodne Subotice, javila se majci, a potom otišla na turnir u malom fudbalu i veče provela sa prijateljima.

Oko ponoći je krenula kući, u društvu jedne djevojčice i dječaka. Na sredini puta, odlučila je da krene nazad ka Rati da drugu vrati duksericu koju je posudila. Na sebi je imala bijelu majicu, svijetle farmerice i bijele patike “starke“.

Đurić: Osuđen na 40 godina zatvora
Đurić: Osuđen na 40 godina zatvora Foto: Kurir

Prema rekonstrukciji koju je predstavio njen otac Igor Jurić, Tijana je, vraćajući se sama istim putem, išla Ulicom JNA. Na uglu ulica Tri istarske žrtve i Njegoševe srela je prijatelje oko ponoći, kojima je, također, rekla da ide da vrati pozajmljeni duks. Nastavila je ulicom Tri istarske žrtve, prešla prugu i krenula zemljanim putem koji vodi do sportskog terena na kojem ju je čekao drug. Kako dugo nije došla, drug sa terena krenuo joj je u susret. Tijane, međutim, nije bilo, a na zemljanom putu, stotinak metara dalje, nalazila se njena bijela patika.

Procenjeno je da je od trenutka kada je poslednji put viđena do momenta kada je pronađena njena patika prošlo najviše sedam minuta.

Osnovnu školu je završila sa Vukovom diplomom, a velika ljubav bila joj je matematika. Pjevala je u horu “Tandrčak“ i horu Osnovne škole koju je pohađala, “Ivan Goran Kovačić“ iz Subotice, kao i u horu pravoslavne crkve “Svetog Georgija“ u Bajmoku.

Kao ubica označen je mesar Dragan Đurić (34) iz beogradskog naselja Surčin. Prilikom privođenja Đurić se nalazio u svojoj mesari u Surčinu, potpuno mirno je sjekao meso i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, potpuno odsustvo bilo kakvog ljudskog ponašanja. Mada je mesar isprva poricao otmicu, nakon što je pao na poligrafskom testiranju odlučio je da organima reda prizna i detaljno opiše zločin.

Đurić je Tijanu u Bajmoku udario svojim vozilom, a potom ubacio u automobil, odvezao u atar i ubio. Tijelo je potom odvezao desetak kilometara od Sombora, gdje ga je i zakopao.

Prethodni članakMagija magnezija u organizmu
Sljedeći članakUmrla sestra od Edite i Indy Aradinović