Portal 072info

TRAGEDIJA KOJA SE MOŽDA MOGLA IZBJEĆI: Tim hitne pomoći 56-godišnjeg pacijenta proglasio mrtvim i otišao, međutim…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

hitna_pomoc4-300x195U nedjelju oko 17 sati tim Hitne medicinske pomoći iz Okučana (Hrvatska), kojeg su činili medicinski tehničari, tek uposlena A.M. i dugogodišnji djelatnik Damir Kiseljak, od svog dispečara dobio je nalog neka iziđu na intervenciju, jer je 56-godišnjem pacijentu Subanoviću, iz Trnakovca kod Okučana, bila potrebna hitna pomoć.

Budući da su, prema navodima svjedoka, pripadnici tima Hitne pomoći osobno poznavali pacijenta kao čovjeka sklonog alkoholu i neurednomu životu, bez ozbiljnijeg pregleda, konstatirali su da je mrtav, pozvali mrtvozornika i napustili mjesto događaja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sat i po kasnije, pregledavši ‘mrtvaca’, mrtvozornik – doktorica Vesna Mesić, utvrdila je kako čovjek nije mrtav. Naložila je obustavu procesa kojeg je započeo pogrebnik Milan Amić, i pozvala Hitnu medicinske pomoć.

Budući da se približavala smjena osoblja na Hitnoj, a svjesni činjenice da su pogriješili, na mjesto događaja nisu se vratili Mandić i Kiseljak, nego su došli njihove kolege Dražen Volf i Mijo Brkić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nova ekipa medicinskih tehničara odvezla je Subanovića u novogradišku bolnicu gdje mu je ukazana pomoć a potom je upućen u odjel intenzivne njege (šok sobu) gdje je živio još dva dana.

Subanović je umro jučer.

Nezvanično, utvrđeno je – bez obzira na cirozu jetre i neuredan način života pacijenta – da mu je pravoremeno ukazana pomoć, a ne konstatirana smrt, čovjeku je život možda mogao biti spašen.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RadioNG.hr

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija