Tragedija: U Austriji poginuo mladić iz BiH

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Austriji sa subote na nedjelju poginuo je 19-godišnji mladić iz Jajca Dario Perak. Austrijski mediji su prenijeli da je on automobilom udario u portal tunela i poginuo na licu mjesta.

– Nesreća se dogodila u 01:15 sati. Službe hitne pomoći iz sastava vatrogasne brigade, spasilačke službe, ASFINAG-a i policije, mogle su samo konstatirati smrt i izvući tijelo stradalog iz smrskanog automobila – prenosi kleinzeitung.at.

Rodbina stradalog Darija pokrenula je akciju kako bi se pomoglo njegovoj porodici da prebace tijelo u Jajce radi sahrane. 

– Zamolila bih vas dobre ljude da doniramo kako bi njegovi roditelji i sestra mogli prevesti tijelo svog dragog sina i brata iz Austrije u svoj rodni grad Jajce na vječni počinak i kako bi im pomogli u ovim teškim trenucima. Hvala vam svima od srca i čuvajte se – napisala je Marijana Pavičić, koja je pokrenula ovu akciju.

Sa samo svojih 19 godina doselio se iz Jajca u Kapfenberg, gdje se ubrzo snašao i započeo svoj novi život. Nažalost je tragedija prekinula njegov mladi život – dodala je.

Copy

Marijana je imala poruku za sve.

– Ako imate nekoga koga želite vidjeti, ne odgađajte to za sutra, jer to sutra možda neće postojati – poručila je.

Prethodni članakOdlazak na odmor bit će ugodniji: Tunel Crnaja i dionica Stolac – Neum trebali bi biti završeni u junu
Sljedeći članakKonaković: “Ne ide ova kampanja botova da je glas za Denisa glas protiv Komšića”