4140F283 6BE4 431A B690 AC02F3989695
AUTOR: P.D.
DATUM: Oct 17, 2021 @ 6:37
KATEGORIJA: Crna Hronika
FIXGEHALT

Četrdesettrogodišnji muškarac poginuo je danas u nelegalnoj jami na lokalitetu Mošćanica kod Zenice, potvrdila je Aldina Alić glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Vijest šokirala brojne prijatelje i komšije

– Policija je danas oko 11.00 sati dobila dojavu da je na lokalitetu Mošćanica pronađeno tijelo muškarca, rođenog 1978. godine. Policajci su izašli na lice mjesta te izvršili uviđaj, kojim je rukovodila kantonalna tužiteljica Tužilaštva ZDK. Tužiteljica je naložila obdukciju tijela nastradalog pa je prevezen u Prosekturu Kantonalne bolnice Zenica. Obdukcijom će biti utvrđen uzrok smrti nastradalog – istakla je portparolka Alić.

Smrtno je stradao Ćazim Durmić (43), a koji je bio nastanjen iznad Talama. Ova vijest šokirala je brojne prijatelje i komšije poginulog Durmića, a koji je radeći u divljoj jami prehranjivao porodicu.

Iza njega su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, a donedavno je živio u kampu Putovići.

– Živio je sa suprugom i dvoje djece. Niko nije radio, tako da je bio primoran prije godinu dana početi raditi u divljoj jami. Od toga su živjeli i tako je prehranjivao porodicu. Prije pola godine dobio je kuću iznad Talama. Bio je velika ljudina – priča komšija stradalog Durmića.

LIDER