Portal 072info

Tragedija u zeničkom selu Orahovica: Oca osmero djece usmrtio komad drveta

Velika tragedija zadesila je porodicu Lužić iz sela Orahovica, udaljenog od Zenice tridesetak kilometara.

Uplakana rodbina

Nusret Lužić (70), otac osmero djece, u subotu ujutro teško je povrijeđen dok je s komšijom sjekao drva u šumi iznad ovog sela, da bi nakon dva dana duboke kome jučer preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

U porodičnoj kući nastradalog Lužića zatekli smo uplakanu familiju i komšije, koji, kako kažu, još nisu svjesni kakva ih je tragedija zadesila.

Jedan od dvojice Nusretovih sinova, 37-godišnji Saudin jedva je smogao snage da govori o očevoj smrti. Kaže da je njegov brat otišao u zeničku bolnicu da preuzme tijelo.

Otac je otišao u subotu rano da nasiječe drva za ogrjev u našoj šumi s jednim komšijom. Komšija je počeo rezati drva na jednoj strani, a moj otac je bio na drugoj. Međutim, otac je u međuvremenu stigao na tu istu stranu, a da ga komšija nije ni vidio. S obzirom na to da je velika strmina, kako je komšija odrezao drvo, komad je odletio i direktno mog oca udario u glavu. To je nesretan slučaj jer to su ljudi koji čitav život rade zajedno – kazao je Saudin.

Ubrzo nakon toga stigla je Hitna pomoć i odvezla nastradalog Nusreta. Kako priča Saudin, otac je imao velike povrede glave i dva dana bio je u dubokoj komi.

Radio pošteno

– U penziju je otišao još prije rata. Uvijek je radio pošteno i zarađivao i tako je i nas odgojio. Iako je bio u godinama, bio je vitalan i još je mogao raditi. Znao se šaliti da mu nema smrti bez malja. Ovako pripremamo ogrjev svake godine i nikad se nikome ništa nije desilo. Bilo je dosta drva pripremljeno, ali, eto, ostalo je još malo i oni su otišli po to. Sve ovo nas je mnogo pogodilo – rekao je Saudin.

Dženaza u Orahovici

Iza nastradalog Nusreta Lužića ostali su supruga, osmero djece, 21 unuče i 11 praunučadi. Dženaza-namaz bit će klanjana danas poslije ikindije na mjesnom mezarju u Orahovici..

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box