TRAGEDIJE: Zeničanin poginuo u Švicarskoj, stravična nesreća na radu

Zeničanin (28) Mirsad Kulačić poginuo je u ponedjeljak u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Švicarskoj, tačnije u Oberalpstrasse u Waltensburgu, saznaje “072info”. 

Naime, sve se dogodilo u poslijepodnevnim satima 15. novembra kada je vozač udario Zeničanina, inače zaposlenika transportne službe na gradilištu u Oberalpstrasse u Waltensburgu. Policija kantona Graubünden traga za osobom koja je odmah nakon nesreće okrenula vozilo.

Zajedno s još jednim stručnjakom prometne službe, 28-godišnji Zeničanin je regulirao promet jednim prometnim trakom kroz gradilište na glavnoj cesti kod lokaliteta Isla. 

Nešto prije 13 sati 65-godišnji vozač uspio je voziti uzbrdo kroz gradilište prema Tavanasi. Na kraju je došlo do žestokog čeonog sudara između automobila i 28-godišnjaka koji je zaustavio promet nizbrdo ispred gradilišta. Zbog toga je stručnjak prometne službe odbačen na rub ceste i ostao bez svijesti.

Vozač i njegov suputnik te djelatnici gradilišta pružili su prvu pomoć do dolaska hitne službe Surselve. Nastavio je reanimirati teško ozlijeđenog čovjeka i pripremio ga za prelet spasilačkim helikopterom Rega u Kantonalnu bolnicu Graubünden u Churu. Grischun Care Team pozvan je da se pobrine za vozača i njegovog suputnika.

Nažalost, Zeničanin je preminuo usljed zadobivenih povreda. Dženaza-namaza klanjat će se u srijedu, 22. novembra, na gradskom mezarju Prašnice poslije ikindija-namazq u 14.30 sati. 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE