Tragično stradali u minskom polju: Poznato vrijeme i mjesto dženaze lovcima iz Zavidovića

Screenshot 2 10
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Na lokalitetu Lukići kod Zavidovića u nedjelju su smrtno stradala dva lovca nakon što su u minski obilježenoj površini aktivirali minu PROM-1P, protivpješadijska rasprskavajuća odskočna mina. Stradali su od zla koje je posijano po bosanskim šumama…

Kako saznajemo, nesretni lovci su bili na čeki, nakon čega je jedan od njih nagazio na minu i aktivirao je.

Smrtno su stradali Azem Mujić (64) i Elvedin Keserović (41) iz Zavidovića.

Iza Keserovića je ostala supruga Alma, kćerka Ajla, sin Emrah, otac Hamdija, majka Remzija, brat Selvedin, sestra Amerisa, zet, snaga, sestrići, bratići i ostala rodbina, komšije i prijatelji. Dženaza i ukop će biti obavljeni sutra na porodičnom mezarju u Krivaji u 14 sati.

Iza Mujića ostali su: supruga Senija, sinovi Huso i Neždad, braća Hamdija, Šaban i Bećir, sestre Zumra, Zuhra i Zlatka, bratić Jasmin, snage, unučad i ostala rodbina, prijatelji i komšije. Dženaza i ukop će biti obavljeni sutra na mezarju u Šadićima u 17:15 sati.

Inače, lovci su nastradali od mine koja je najopasnija protivpješadijska mina, a koja ubija gelerima i snagom ekspolozije u krugu do 30 metara, a nerijetko i na većoj udaljenosti.

Nakon dojave o ovoj tragediji demineri FUCZ pristupili su u akciju te iz minskog polja izvukli tijela dva lovca.

Unesrećeni je lociran oko 70 metara u dubini minski rizične površine, a, kako su postojale indicije da je još jedan lovac ušao u minsko polje, pretragom terena, na 30 metara od mjesta eksplozije na kome je nađeno prvo tijelo, uočena je i druga žrtva iste mine, također lovac – saopćili su iz FUCZ.