Traperice se vraćaju na velika vrata

hlace 880x520 1

Farmerke su jedan od neizostavnih komada koje svi imamo u svom ormaru. No, sve je izglednije da se era uskih farmerki bliži svom kraju i da opet na modnu scenu stupaju nekad izuzetno popularne traperice.

Već je 2019. najavila povratak ovog trenda oko kojega je modna publika podijeljena, a kolekcije prikazane za nadolazeću modnu sezonu to i potvrđuju. Neki od vodećih svjetskih dizajnerskih modnih kuća kao što su Christian Dior, Christiano Siriano, Givenchy te Isabel Marant u svojim su novim kolekcijama predstavili komade od trapera koji će zasigurno doživjeti veliku popularnost jer već njihove inačice viđamo u high street varijantama.

Svjestan njihova nezahvalnog dizajna, magazin “The Cut”, modni dio uglednog New York Timesa, u svom tekstu objavljenom 2018. godine na temu velikog povratka traperica naglasio je kako ovaj modni trend možda neće u potpunosti zaživjeti 2019. godine, no mogao bi obilježiti 2020. godinu, a njihova prognoza je tačna, ako je suditi po novijim stajlinzima it djevojaka današnjice.

Traperice širih nogavica stižu nam iz ere ludih sedamdesetih i posljednjih sezona smatraju se velikim modnim trendom, a ništa drugačiji slučaj neće biti i u nadolazećoj. Poput hlača identičnog kroja, ovaj model traperica istaći će obuću i dati elegantan utisak svakodnevnim izdanjima.

Azra.ba