TRAVEL HOUSE DEFINITIVNO PROPAO: Građani prevareni, upitno vraćanje novca?!

TravelHouse

Prava drama odvija se oko turističke agencije Travel House. Uredi ove firme u sarajevskom BBI centru i na Ilidži su zatvoreni. Na telefone se niko ne javlja. Građani koji su već uplatili putovanja (Dubai, Turska…) bezuspješno pokušavaju vratiti svoj novac. Angažirali su i advokate.

Pokrenuta je i Facebook grupa prevarenih putnika

Portal Doznajemo.com već je danima zasut pismima i javljanjima ogorčenih građana koji navode kako im ta propala turistička agencija ne želi vratiti novac za uplaćena, a otkaza putovanja. Dostavljena nam je i dokumentacija o slučaju.

Najtužniji slučaj je jednog bračnog para koji su skupili “posljednje novce” iz rezervi da bi otišli na putovanje za 25. godišnjicu braka. Građanka koja je među posljednjima uspjela izvući svoj novac iz Travel Housea (puni identitet poznat redakciji) kazala je da je do oko 4.000 konvertibilnih maraka uspjela doći tek nakon što je zaprijetila da će uz pomoć prijatelja na licu mjesta zaplijeniti informatičku opremu u poslovnici Travel Housea u BBI-ju.

Travel House je porodična firma, a vodi je familija iz Zenice (otac Mensud, supruga Senada i sin Damir Bošnjak).

Prema onome što pričaju, navodno dobro upućeni izvori, sin Damir je lošim poslovnim odlukama odveo firmu u velike dugove, a otac Mensud, kad je čuo što se dogodilo vrlo je to teško podnio, i to je, kažu dalje te priče, bio razlog srčanog udara.

Kako smo doznali, prevareni građani planiraju se udružiti i pokrenuti zajedničku tužbu protiv ove agencije ukoliko im u roku od par dana ne vrate uplaćeni novac.

Podsjetimo i na to da je portal Doznajemo.com prvi upozorio javnost na loše poslovanje Travel Housea prije nekoliko mjeseci i uprkos obećanjima iz te agencije da će popraviti greške, pa čak i da dokazati svoju profesionalnost tako što će našim čitateljima omogućiti da putuju s njima i sami se uvjere – dogodilo se da su stvari krenule još na gore.

Tekst preuzet sa: Doznajemo.com

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE