Portal 072info

TRAVNIK: Vozač autobusa zaboravio putnicu!

centrotrans-busKoliko puta ste došli u situacija da vam autobus ili pak neko drugo prijevozno sredstvo ode ispred nosa? Naravno, teško je i izbrojati te situacije, ali malo ko se našao u situaciji poput gospođe na travničkoj autobuskoj stanici.

Naime, žena je upozorila vozača autobusa da ima potrebu da ode do wc-a, te isto i napravila. Vozač, nakon što je uradio sve svoje obaveze sa stanicom, zatvorio je vrata autobusa, te krenuo u pravcu Jajca. Par sekundi nakon njegovog odlaska pojavila se žena, te izbezumljeno upitala gdje je otišao autobus? Uposlenik stanice je kazao gospođi da je upravo otišao.

Naravno, žena nije dizala paniku već pitala šta da sada radi. Na svu sreću, na drugom peronu se nalazio autobus iste putničke agencije koji je odmah pozvao vozača spornog autobusa. Kako je riječ o ozbiljnoj putničkoj agenciji, vozač nije tražio nikakvu alternativu, te je rekao da će okrenuti autobus i za par minuta biti na stanici.

Žena koja nije mogla vjerovati da joj se ovo dešava ostala je stajati na cesti između perona čekajući svoj autobus. Tačno četiri minute nakon poziva autobus Centrotransa se vratio na autobusku stanicu, te je na taj način izbjegnuta drama koja je mogla nastati u slučaju pronalaska drugačijeg riješenja.

 

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box