Portal 072info

Traže se radnici za posao u Italiji za 200 bh. građana

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

plata-KM

Ministarstvo rada i socijalne skrbi Republike Italije iz Evropskog fonda za integraciju državljana trećih zemalja putem organizacije “Obiettivo Lavoro” finansira projekt zpošljavanja 200 bh. građana u Italiji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Svi zainteresirani državljani BiH sa završenom ili oni koji završavaju srednju školu metalske struke, kao i zainteresirani iz srodnih profesija s višim ili visokim obrazovanjem, pozvani su da dostave životopis i fotokopiju pasoša na e-mail: italija.lavoro@gmail.com.

– Time prijavljuju učešće na besplatan intenzivni početni kurs italijanskog jezika, zaštite/sigurnosti na radu i italijanskog zakona o imigraciji/useljavanju. Do polovine juna kurs bi trebao biti završen, a odmah nakon toga sklapa se ugovor – kazao je Validan Puljić iz Ambasade Republike Italije u BiH.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznavanje osnova gramatike i konverzacije preduvjet je za dobivanje sezonskih i poslova na određeno ili neodređeno vrijeme u Italiji. Kurs će biti organiziran u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Mostaru i Gračanici. Najtraženiji su bravari, varioci, metaloglodači, metalostrugari, a radit će u Veroni, Đenovi i Bolonji.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME