TRAŽI POMOĆ SARAJLIJA: Pronađite pasoš jordanskog biznismena i zaradite 3000 KM

Podijelite vijest

nagrada

Tri hiljade maraka nudi jordanski biznismen Abdel Al Mohammed Abdelal Mustafa onome ko mu pronađe pasoš, ukraden prije tri dana kod Olimpijskog muzeja u Sarajevu, piše Patria.

Abdel Al Mohammed Abdelal Mustafa među prvim je ljudima jordanskog turizma. U Sarajevo je doputovao prije nekoliko dana kako bi sa ovdašnjim čelnicima razgovarao o njegovom investiranju u bh. turizam, no planove su mu pomeli huligani koji su mu na parkingu razbili staklo na automobilu i odnijeli vrijedne predmete, među kojima je bio i njegov pasoš.

Kako je za Patriu ispričala izvjesna Adela, Sarajka koja već neko vrijeme sarađuje sa ovim jordanskim biznismenom, Abdel Al Mohammed zbog ovog incidenta neće moći izaći iz BiH najmanje narednih 40-ak dana, jer toliko traje procedura oko izdavanja novog pašoa, što će ovom biznismenu nanijeti veliku materijalnu štetu jer neće moći prisustvovati drugim važnim poslovnim sastancima.

– Spremni smo dati nagradu od 3.000 KM onome ko pronađe pasoš. Nisu nam važni drugi predmeti koji su ukradeni, samo je važan taj pasoš. Čak i oni koji su ga ukrali mogu ga vratiti, i dobit će ovu nagradu – rekla je Adela za NAP.

Nap.ba