Traži se Bošnjak meteorolog za rad u Laktašima i Srbin obavještajac za rad u Sarajevu

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

S ciljem popune upražnjenih formacijskih mjesta u Oružanim snagama BiH, Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira OSBiH.

U dijelu konkursa za prijem oficira iz reda bošnjačkog naroda, između ostalog, u avijaciji, s lokacijom rada u Laktašima, traži se meteorolog, a u pješadiji komandiri voda u Tuzli i Bihaću.  

Između ostalih pozicija, pripadnici srpskog naroda mogu aplicirati za komandira voda u pješadiji sa radnim mjestom u Banjoj Luci; komandira u Službi za zračno osmatranje i javljanje u istom gradu, ali i kandidate koji će raditi u Vojnoobavještajnom sektoru u Sarajevu. Tu su otvorene pozicije komandira odjeljenja i oficira za ORLJ (ljudski izvori).

Pripadnici hrvatskog naroda koji žele u pješadijce mogu aplicirati za komandire voda u Čapljini, Kiseljaku i Orašju. Za pripadnike ovog naroda predviđene su i pozicije oficira za vatrenu podršku pri artiljeriji, te komandira voda u inžinjerijii i Zrakoplovno-tehničkoj službi, s mjestom rada u Mostaru, Derventi i Sarajevu.

Pored posebnih uvjeta obrazovanja, kandidati koji apliciraju za prijem u profesionalnu vojnu službu moraju ispunjavati i poseban uvjet, da je uspješno položio testove prema standardima, procedurama i normama reguliranim Pravilnikom o prijemu u vojnu službu.  

Konkurs možete vidjeti OVDJE. 

Faktor.ba