Traži se proglašenje stanja prirodne nesreće u Federaciji BiH!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Klub zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine zahtjeva od Federalnog štaba Civilne zaštite i Vlade FBiH proglašenje stanja prirodne nesreće na području ovog bh. entiteta zbog izuzetno pogoršane epidemiološke situacije u FBiH i hitno stvaranje uslova za imunizaciju stanovništva u što kraćem roku.

“Usvajanje Zaključka koji je definisao Klub zastupnika Demokratske fronte pred Vanrednu sjednicu Zastupničkog doma u smjeru uvođenja Vanrednog stanja u Federaciji uslijed izuzetno pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji neophodno je u svjetlu stvaranja preduslova za poboljšanje epidemiološke slike, uvođenje strožih mjera za sprečavanje širenja koronavirusa, stvaranje neophodnih uslova za zatvaranje Federacije na 15 dana ali i kroz Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica nadomještanje ekonomskih gubitaka privrednim subjektima”, naveli su iz Demokratske fronte.

ČITAJ JOŠ:  Koga će prvo "pogoditi" pravilo VPT i koji je uslov za ulazak na stadione

Uz ovaj zaključak i podršku svim zaključcima Odbora za zdravstvo, Klub zastupnika Demokratske fronte tražit će na današnjoj sjednici finansijsku podršku za sve bolnice koje liječe covid pacijente u skladu sa opredijeljenim kapacitetima za liječenje covid pacijenata kao i osposobljavanje certificiranih laboratorija za covid testiranja u svim kantonima.

Vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas.

Na dnevnom redu je jedna tačka i to pogoršanje epidemiološke slike u Federaciji BiH kao posljedica pandemije Covid-19 i prijedlog mjera za njeno suzbijanje.

ČITAJ JOŠ:  Miletić: Telefoni 7 miliona, putni troškovi 12 miliona, novi automobili... Degutantno!
GODISNJICA
MARKETING