Tražio da ga zakopaju u zemlju tokom obreda i umro

kopanjeMaksi Kastro star 32 godine umro je na nesvakidašnji način kada je tokom rituala “istjerivanja zlih duhova” po sopstvenom zahtjevu zakopan u zemlju odakle je trebalo da bude izbavljen poslije signala koji nažalost nikada nije stigao do radoznalih posmatrača obreda.

On je najprije žrtvovao mačku, a zatim ušao u rupu u zemlji gdje je zatrpan uz dogovor sa okupljenima da ga izvuku kada budu vidjeli da je oštrica njegovog mača, koji je ponio za tu priliku, probila zemlju i ukazala se na površini, prenijela je agencija AFP.

Kada poslije tri sata posmatrači nisu uočili ni trag od mača koji je trebalo da se pomoli iz zemlje, otkopali su nesretnog čovjeka, još uvijek živog, ali u dubokoj nesvijesti iz koje se nije probudio. Kastro je bio lokalni egzorcist poznat po tome što je već izvodio slične rituale, a posljednji obred trebalo je da pomogne “istjerivanju đavola” iz kuće jednog seoskog učitelja.

Više od 70 odsto od oko 20 miliona stanovnika Šri Lanke čine budisti, koji vjeruju u moć crne magije, egzorcizma i čarobnjaštva, a posebno važno mjesto u društvu imaju astrolozi koji neposredno utiču i na izbor važnih državnih funkcionera.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE