Portal 072info

Treba li nam karantin

policijski sat sarajevo 696x380 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH danas će donijeti nove, restriktivnije mjere koje se tiču direktno građana! Šta će one tačno značiti, kako će se odraziti na funkcioniranje života u vrijeme pandemije koronavirusa, znat će se danas poslije 14 sati, nakon konferencije za medije.  

Jedno je sigurno, vremena više nema. Davno se moralo reagirati kako situacija ne bi izmakla kontroli! Do tada, nagađa se da će doći do određenog ograničavanja kretanja. Hoće li biti policijskog sata, koji je bio na snazi u martu, za sada nema odgovora. No, da je davno upaljen crveni alarm i najvećem laiku je više nego jasno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Naša država obara rekorde po broju smrtnih slučajeva, a bolnice su pretrpane! Skoro svaki dan imamo na desetine mrtvih, a jučerašnji dan, s brojem od 73 umrle osobe, najgori je od početka pandemije. Evidentno, koliko god nadležni apelirali i upozoravali, situacija je sve gora. Nove mjere su više nego potrebne. No, kako će se ponovo odraziti na građane, to je pitanje. Federalni štabovi još nisu donijeli odluku o zatvaranju kafića, restorana, igraonica…  

Noćni klubovi rade i dalje do 23 sata, tržni centri također. Mnogo je i dalje nedoumica. Region i Evropa se ponovo zatvaraju, u BiH čekaju… Međutim, pandemija se ne predaje. Svaki dan pred nama je sve gori. Nadležni se boje najgoreg scenarija.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

S druge strane, krizni štabovi donose odluke prvo na kantonalnom nivou, umjesto da sve ide od vrha države. A vrh države, tačnije Vijeće ministara, prespavalo je koronu.

Niko ne zna više ni šta radi Ministarstvo civilnih poslova, koje je kontakt tačka sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. Ne zanima ih borba s koronom, nego izazivaju novu svađu i nove političke trakavice. Umjesto da se konačno zakopaju ratne sjekire, politika i izborna kampanja u BiH izgleda da su pojedincima važnije od života.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Miralem Aščić
Miralem Aščić

Avaz


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Raste interes: 38 posto građana BiH želi vakcinaciju protiv koronavirusa

Portal 072info

Prognoza Nedima Sladića: Stiže nam pravi “meteorološki lonac”

Portal 072info

Gdje državljani BiH mogu putovati bez ograničenja tokom pandemije

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME