Treće Sportske igre mladih: Prijedor i Bihać odlični domaćini

Treće Sportske igre mladih: Prijedor i Bihać odlični domaćini

3_SIM_Bihac_dan2_by_Edis_Livnjak (1)

Sjeverozapad Bosne i Hercegovine tokom prethodnih dana bio je središte dobre zabave, smijeha i sporta. Prvo u Prijedoru, 06. jula, a onda i u Bihaću 7. i 8., održana su regionalna takmičenja trećih BH Telecom Sportskih igara mladih. Mališani iz Prijedora, Bosanske Dubice, Kozarca, Gradiške, Novog Grada, Ključa, Sanskog Mosta, Cazina i Bihaća bili su dio najljepše sportske priče, dokazujući da je, prije svega, najvažnije druženje i dobra zabava.

Prijedorčani su se takmičili u pet sportova, a najviše talenta pokazali su mladi košarkaši iz kluba KK Hunters, koji su izborili pobjedu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Nakon predivnog dana u Prijedoru, ekipa Igara otputovala je u Bihać. U lijepom gradu na Uni takmičenje je početnim udarcem svečano otvorio općinski načelnik mr.sci. Emdžad Galijašević.

„BH Telecom Sportske igre mladih uspješna su manifestacija koja okuplja mladost naše zemlje i iz godine u godinu okuplja sve veći broj mališana iz svih krajeva BiH. Stoga se nismo dvoumili kada smo dobili poziv da podržimo Igre i ponosan sam što je Bihać dva dana sportsko središte našeg Kantona, ali i mjesto gdje će krajiška mladost pokazati svoju kreativnost, uvježbanost i želju za pobjedom“ kazao je Galijašević.

U Bihaću je održano svih deset sportova na više gradskih lokacija. Na Sportskim terenima „Stens“ odigrane su zanimljive malonogometne utakmice, sa jako napetim finalnim takmičenjem. U muškoj konkurenciji pobijedila je ekipa „Flamengo“, priznavši da je do samog kraja pobjeda bila neizvjesna. Protivnička ekipa iz Ključa, koju su sekunde dijelile od Finala u Sarajevu ipak nije otišla kući razočarana: „Ovdje smo prije svega došli da se dobro zabavimo. Dok god budemo imali pravo učešća, takmičit ćemo se na Igrama jer nam je ovo sjajna prilika za druženje“ sa osmijehom je rekao kapiten tima Aldin Reganović.

Igre su do sada posjetile sedam gradova, a Tuzla 15. 07. i Gradačac 17. 07. naredni su gradovi  domaćini najljepše sportske priče.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica