Trener Milana nesvakidašnjim potezom pokazao šta misli o sudiji: Dobro je razumio moje riječi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Trener Milana Stefano Pioli bio je ogorčen suđenjem Daniela Sieberta u utakmici protiv Chelseaja u četvrtom kolu Lige prvaka koja je završena rezultatom 0:2.

Od samog starta Siebert je nametnuo kriterij koji nije dostojan Ligi prvaka pa je tako za svaki start davao kartone. Utakmica je završena s devet žutih i jednim crvenim kartonom.

Upravo je taj crveni karton izazvao nezapamćene rasprave. Pokazao ga je Fikayu Tomoriju i tom prilikom dosudio jedanaesterac za Chelsea nakon kojeg je sve otišlo na stranu londonskih Plavaca.

Nakon utakmice trener Milana, koji nikada nije bio poznat po ispadima i protestima, nije želio pružiti ruku njemačkom sudiji, što je rijetkost u nogometu.

Čak su brojni akteri utakmice iz redova Milana ipak odlučili pružiti ruku Siebertu, no trener Rossonera to nije želio. Pioli je prišao Siebertu s rukama u džepovima, a onda mu se obratio.

Rekao sam sudiji šta mislim o njemu. Moj engleski nije naročito tačan, ali sam prilično siguran da zna šta sam mu rekao. Neću vam otkriti šta sam mu sve rekao. Sve ono što je dosudio bilo je olako”, rekao je Pioli.

Trener Milana ipak nije zabrinut za plasman u dalju fazu. Milan ima tri boda manje od prvoplasiranog Chelseaja i drži sudbinu u svojim rukama.

“Žao mi je jer sam imao osjećaj da ćemo odigrati dobru utakmicu i stvoriti im probleme. Ukoliko želimo biti kompetitivni u Evropi, moramo dobiti zadnje dvije utakmice. I dalje imamo sve u svojim rukama”, dodaje italijanski stručnjak.

Klix