Trener rukometaša Čelika se već predao! Odlaze u Banja Luku po novi poraz?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

RK CELIK - RK GORAZDE

U srijedu pred našim rukometašima je novo kolo Lige 6 gdje gostuju kod Banjalučkog Borca.

Zanimljivo je mišljenje trenera Čelika, Antovića koji kaže da oni tamo nemaju šta tražiti. Da li se tako brane boje Čelika, boje grada? Želja svih navijača je nova pobjeda, ali trener Čelika je već u samom startu odustao od bilo kakve borbe u B. Luci i rekao da planira odmoriti par igrača za mečeve u Zenici. Da li je u planu Antovića pobjeda samo kod kuće? Kako smo vidjeli u dosadašnjem tijeku Lige 6 to se dešava. Čelik je zabilježio dva poraza u gostima i jednu pobjedu u Zenici protiv Konjuha.

Da, tempo srijeda-subota je jako težak za izdržati, ali ne i nemoguć. Kako to uspijevaju druge ekipe? Niti jedna od njih nije ni pomislila da ide u goste po novi poraz, dok trener Čelika to izjavljuje cak i u medijima. Antović se drži svog ‘AKO’, pa je tako izjavio sljedeće: “Ozbiljno razmišljam da dobro odmorim nekoliko igrača. Ili apsolutnim neodlaskom ili neforsisanjem na utakmici. Mi u Banja Luci iskreno, sa ovakvim sastavom u odnosu na Borac nemamo što tražiti. Svoju šansu tražimo u subotu protiv Gradačca u Zenici, a onda u srijedu i subotu protiv dva ostala SEHA ligaša Sloge i Izviđača, opet u Zenici.Ako bi se priključili na 12 bodova, onda bi se definitivno uključili i u borbu za treće mjesto”.

Dakle, sa ovakvim stavom trenera mi nemamo šta tražiti u SEHA ligi gdje se realno igra dosta jači rukomet, a gdje ni njegov zastrašujući Borac nije uspio ostvariti nikakve rezultate.

Bez obzira na sve, mi pozivamo navijače, sve Zeničane i Zeničanke da podrže ČELIK u subotu, a nadamo se da tom klubu dolaze nova vremena, novi ljudi koji će se boriti bez obzira na sve i u svakoj utakmici tražiti pobjedu bez obzira koliko ona bila jaka.