Trgovine prepune lažne riže: Evo kako prepoznati pravu

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Jedna od namirnica na koju nas često upozoravaju je uvezena riža iz Kine. Naime, prije nekog vremena na policama kineskih dućana otkriveno je kako je skupa sorta riže Wuchang napravljena od plastike.

 

Zadnjih dana, u blagdanskom periodu, policija je diljem svijeta zaplijenila tri tone lažne riže od koje je većina došla iz Laosa.

 

Kako bi bili sigurni da riža koju ste kupili nije lažna, postoji nekoliko jednostavnih metoda pomoću kojih možete provjeriti je li riža koju ste kupili od plastike ili prava.

ČITAJ JOŠ:  Call centri prodavajući lažne kriptovalute namamili Nijemce da ulože više od 2 miliona eura

 

Test s vodom

 

U čašu vode stavite žlicu sirove riže. Ako potone, dobra je, a ako pluta na površini, nije.

 

Test s vatrom

 

Zapalite malo riže sa šibicom. Ako osjetite karakterističan miris plastike, ta vam riža nije dobra.

 

Mužar

 

Još jedna od metoda s kojom možete provjeriti kvalitetu riže je da je stavite u mužar i usitnite. Ako je prah bijeli, riža je dobra, a ako je žućkast bacite je.

 

Test s plijesni

ČITAJ JOŠ:  Call centri prodavajući lažne kriptovalute namamili Nijemce da ulože više od 2 miliona eura

 

Stavite rižu u posudu i hermetički je zatvorite. Ostavite na toplom mjestu i kroz nekoliko dana ćete kod prave riže primijetiti pojavu plijesni. Ako se plijesan ne pojavi, znači da nešto nije u redu jer je pojava plijesni normalna stvar prilikom ovakovg testa.

GODISNJICA
MARKETING