kosovo
AUTOR: K.H.
DATUM: kol 17, 2021 @ 19:50
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

KOSOVSKA MITROVICA – Na Kosovu i Metohiji došlo je do novog napada na Srbe, kada su trojica Albanaca u naselju Bošnjačka mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice pretukli mladića srpske nacionalnosti.

O tom incidentu koji se dogodio kasno sinoć, gradonačelnik Sjeverne Mitrovice Milan Radojević obavijestio je danas komandira karabinjera Multuinacionalne specijalne jedinica (MSU) pukovnika Stefana Fedela.

Radojević je posebno izrazio zabrinutost zbog činjenice da je jedan od osumnjičenih, koji je učestvovao u prebijanju nedužnog srpskog mladića, pripadnik Kosovskih bezbjednosnih snaga.

Kako je saopšteno, Radojević je pozvao pripadnike Kfora i sve njihove jedinice da povećaju prisustvo i budnost na terenu, kako bi se ovakvi napadi na Srbe spriječili i kako bi se svi građani Severne Mitrovice osjećali bezbjednim, prenosi Kosovo onlajn.

Radojević je pozdravio brzu reakciju pripadnika KP regiona Sjever u kojoj su identifikovani osumnjičeni i jedan dio njih priveden, i zatražio je da pojačaju patrole, budu vidljivi među građanima, kako bi se svi građani osjećali sigurnim.

Radojević je na sastanku sa Fedelom zahvalio na dosadašnjoj saradnji i izrazio očekivanja da će se dobra saradnja nastaviti i u budućnosti.

LIDER