Tri dana nije jela ništa osim grožđa

20210924081332 682621
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Čišćenje organizma i dijeta bazirana na grožđu su izuzetno popularni, ali mnogi se zadržavaju samo na tome da popiju povremeno napitak od vode i ljekovitih biljaka u koji potope zrna grožđa.

Drugi se pak odluče za radikalne verzije ove dijete pa po tri nedjelje jedu samo grožđe što može biti izuzetno opasno po zdravlje.

Matilda Tomas, čiji roditelji imaju vinograd u Alpima, riješila je da isproba neku “srednju” varijantu ovog detoksa. On traje tri dana, s tim što se dan prije toga prestaje sa pijenjem kafe, prelazi na zeleni čaj i jedu samo voće i povrće. Može se jesti i bijelo i crno grožđe.

ČITAJ JOŠ:  Okrenuo se na semaforu da gleda djevojke, pa se zabio u automobil ispred

Prvog dana detoksa grožđem, Matilda je primjetila da ranije nije tako jasno osjećala glad.

“Mislim da sebi i ne dozvolim da ogladnim kad sam kod kuće”, objašnjava ona.

“OK, kad imam mnogo posla ili se bavim oko dijece, to je drugačije, ali obično stalno nešto grickam.”

Drugog dana joj se izrazito pojačalo čulo mirisa.

“Osjećala sam se slično kao u trudnoći, mada nisam sigurna zašto je to tako. Takođe, malo sam se brže i umarala. Ali primjetila sam da mi je koža na licu čista i blistava.”

ČITAJ JOŠ:  Kako sigurno držati hranu u automobilu?

Trećeg dana je Matilda “omrzla” grožđe. Dok je prethodnih dana uživala u temeljnom žvakanju kožice za koju je poznato da sadrži mnoge zdrave sastojke, sada je radije jela kašu od pulpe bobica grožđa samljevenih u blenderu. Ipak, poslije ova tri dana, osjećala se puna energije, stomak joj je bio potpuno ravan, a ten dobio blistavi sjaj.

“Svakako bih ovo ponovila”, kaže Matilda. “Jedino što ću sljedećeg puta odabrati neki produženi vikend, kad mogu da se opustim, ne radim ništa i posvetim se samo sebi.

ČITAJ JOŠ:  5 glavnih razloga zašto stalno kasnimo

GODISNJICA
MARKETING