Tri godine smo živjeli s mrtvacima: Stanari kažu da je sve bilo kao u hororu

U ulici braće Grim u beogradskoj općini Palilula gdje su pronađeni skeleti Vojne Radojičić (80) i njenog nevjenčanog supruga Alberta (84), inače, italijanskog državljanina, još se osjeća se jak neprijatan miris, jer je su njihovi leševi bili tri godine u stanu.

Stanari ove beogradske zgrade kažu da je ovo kao u horor filmu i ne mogu da vjeruju da su tolike godine živjeli sa mrtvacima.

  • Vojna je oko 12 godina bila u vezi sa Italijanom i živjeli su ovdje kod nje, a upoznali su se u Italiji. Ona je često odlazila tamo i on je u jednom trenutku došao za njom. Bili su u veoma lošim odnosima od samog početka. Uvijek je bila neka vriska, galama, često se čulo i da se razbijaju stvari po kući – kaže jedan Vojnin komšija koji dodaje da je niko od njih nije posumnjao da su oni iza tih vrata sve ove godine.
  • Osjećao se smrad duže vrijeme, mada i povremeno je znalo da jezivo zaudara. Zvali smo nekoliko puta policiju, ali su nam objasnili da ne mogu da reaguju bez odobrenja suda. Jedna komšinica je čak lijepila selotejp kako bi ublažila neprijatan miris, ali džaba – kaže komšija za Kurir.

Da su tijela u stanu otkrio je brat Vojninog zeta. Tijela su poslata na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

  • Čovjek je doveo majstora koji je obio vrata. Tada je uslijedio pravi užas. Njih dvojica su bila izbezumljena. Leševi su bili na krevetu, jedan pored drugog. Ne znam tačno u kojoj pozi. Ma, to nisu ni tijela, to su samo kosti kolko sam shvatio, a o smradu neću ni da pričam – kaže stanar.