Tri greške koje činimo kada se ljubimo

Od dobrog poljupca zaklecaće vam koljena, oznojiće vam se dlanovi i ubrzati rad srca. Mislili ste da ste savladali osnove ljubljenja još u školi? Razmislite malo bolje. Donosimo vam tri najčešće greške koje radimo kad spojimo usne sa svojim partnerom.

1. Agresivan početak

Život nije film i ono što dobro izgleda na velikom platnu nije recept za ponašanje u stvarnosti. Na primjer, agresivno spajanje usana neće podstaći strasti, već vas ostaviti s masnicama na i oko područja usana, piše Lj&Z.

Umjesto toga započnite mekim spajanjem usana i nježnim poljupcem koji se prirodno ubrzava i jača na intenzitetu. Osluškujte signale njegovog tijela, udisaje i kucanje srca pa sigurno nećete pogriješiti.

2. Premalo jezika

Niko ne voli kad mu neko “zabija” jezik u jednjak prilikom ljubljenja, ali čedno držanje jezika u sopstvenoj usnoj šupljini takođe neće izazvati željeni efekat.

Poljubac svakako započnite zatvorenih usana, potom gricnite njegovu donju usnu, nježno prođite jezikom preko njenih rubova, pa njime dodirnite njegov jezik, i pustite da vas trenutak povede prema neslućenom užitku.

3. Pogrešno ciljanje

Usred ljubljenja mogli biste shvatiti da je povremeno udisanje kiseonika dobra stvar za vaše tijelo. Kada se odvojite od partnera možda ćete odlučiti da razigrano pređete usnama preko njegovog obraza ili čela.

Nježan trenutak moglo bi pokvariti pogrešno ciljanje, odnosno usne koje ste nespretno položili na nos, ili bradu. U tom trenutku ni vaš partner neće biti viješt u koordinaciji pokreta, pa je možda bolje da nastaviti da se ljubite kao da se ništa nije dogodilo.