Portal 072info

Tri horoskopska znaka koja najteže poklanjaju svoje srce

Niko ne želi da odnos, u koji su uložili toliko emocija, vremena i truda – rezultira neuspijehom. Međutim, ova tri znaka možda i previše mjerkaju prilike i situacije, pa se teško odlučuju da nekome poklone svoje srce.

Bik

Uvek u petoj brzini, Bikovi tokom cijelog svog života imaju priliku da upoznaju izuzetno zanimljive osobe na najrazličitijim mestima. Veseli i pomalo bučni, a uvek izuzetno zanimljivi, pripadnici ovog zemljanog znaka vrlo lako privlače pažnju i prije braka imaju puo veza. Tako i uspijevaju da iskristališu u svojoj glavi pored kakve osobe žele da provedu život. Za bračnog partnera uglavnom biraju osobu s kojom nisu bili predugo u vezi i na taj potez se odlučuju više se oslanjanjući na intuiciju nego na racionalno razmišljanje.

Bikovi su dobrodušni i široke ruke tako da bi za voljenu osobu učinili sve na svijetu. Međutim, ukoliko to prerano pokažu drugoj strani, onda će ta strana i te kako to moći da iskoristi i pretvara se da je ono što nije kako bi Bika navela što prije na brak. I čim prođe malo vremena nakon venčanja, bračni suputnik pokazuje svoje pravo lice.

Pored toga, Bik ima problem s ljubomornim ispadima i ne želi da se za njegovu drugu polovinu bilo ko interesuje, niti da je hvali jer se uvijek izrodi zrno sumnje koje ga razdire ukoliko mu druga strana za to iole da materijala.

Čak i kad je u braku sa izuzetno tolerantnom osobom, Bik i dalje želi da se kreće na hiljadu mjesta i često će zapostavljati kuću i porodični život.

Ako mu osoba s kojom je u braku pokaže da može i bez njega da nesmetano funksioniše, proradit će sujeta i počeće da se inate, što može da dovede do velike disharmonije. Kada uvidi da je brak na staklenim nogama, uradit će sve što je u njegovoj moći kako bi se stvari popravile. Ipak, kada shvati da ga za tu osobu više ništa ne veže, odlazi bez razmišljanja, jer izuzetno drži do sebe i ne dopušta da ga iko gazi.

Ipak, krah braka doživljava kao veliki životni poraz i željet će da samuje duži vremenski period, a kad sljedeći put upozna osobu koja je vrijedna pažnje, na potpuno drugačiji način će analizirati da li je “materijal” za brak.

Djevica

Pripadnici ovog zemljanog znaka nesumnjivo vole da budu u centru pažnje, a to im lako polazi za rukom jer su izuzetno inteligentni, šarmantni i nadasve duhoviti. Rado su viđeni u svakom društvu, ali ih osobe suprotnog pola češće doživljavaju kao prijateljsku figuru nego kao “materijal” za vezu, što je najčešći razlog zbog kog nisu imali previše veza prije samog braka.

Naravno, ima i onih Djevica koje zavode gdje god se pojave, ali to su više avanture nego ozbiljne veze. Kada upoznaju osobu za koju žele da se zaista vežu, praviće se da neke mane druge strane ne vide i smatraće da će uspjeti vremenom da preoblikuju partnera po svojoj želji.

To čine jer je u prirodi Djevice da iznad svega žele zajedništvo. Samoća ih neopisivo plaši pa im je najčešće to glavni motiv za brak. Nakon jednog razdoblja, kada se trude maksimalno da udovolje drugoj strani, na površinu će isplivati ​​sve one mane partnera pred kojima su zatvarali oči i to će početi da im neopisivo smeta i guši. Pored toga, bavit će se i analizom svakog postupka bračnog partnera jer su Device inače po prirodi sklone da sve pojave u svom životu raščlanjivaju do najsitnijih detalja.

Još ako je u braku s osobom koja ne može i neće da prećuti takvo ponašanje, eto velikog razloga za emotivna previranja, jer Djevica smatra da je ona uvijek u pravu i da ona sve najbolje zna.

Kada u bračnim odnosima ne štima sve baš kako treba, često je sklona vanbračnim aferama, ali će manje-više uspeti pred drugima da zamaskira svoje izlete i svoj brak predstavi kao izuzetno stabilan.

Ono što je zanimljivo, koliko god da joj disfunkcionalni brak ne odgovara, Djevica nikada neće biti inicijator da se na tu priču stavi tačka.

Glavni potez vuče druga strana, jer joj je dosta rasprava, sitničavosti i prebacivanja Djevice za sve i svašta. Kada postane ponovo slobodna, Djevica ne gubi vrijeme i ubrzo pronalazi novog partnera jer, ponavljamo, ona ne želi da funkcioniše sama. Iako je na prvi pogled ta nova veza zapravo avantura, ona će i od toga pokušati da napravi ozbiljnu priču i što prije ponovo uplovi u bračne vode.

Vaga

Glavni aduti ovog vazdušnog znaka su što su u stanju svakog da opčine svojom pričom, protkanom humorom i što odaju utisak izuzetno smirene i racionalne osobe, pa im nije teško da zavedu onog kog žele. Ova vrlo zabavna osobina ih jednostavno čini neodoljivima.

Nisu imuni na prolazne veze, ali ipak preferiraju one duge i najčešće za bračnog partnera odaberu osobu s kojom su provele dosta vremena. Međutim, ponekad se ispostavi da taj period proveden s drugom osobom u vezi nije garancija za dug i stabilan brak.

Vage su često negdje između neba i zemlje, između vlastitih želja i mogućnosti pa iako su svjesne da možda mogu bolje, one u brak uđu s osobom koja im po intelektualnim i drugim sposobnostima ne odgovara. U njihovoj prirodi je da su neodlučne i da konstantno razmišljaju jesu li nešto mogle bolje da naprave, što može drugoj strani neopisivo da ide na živce.

Još ako partner ne želi da ih sasluša ili razume, Vaga postaje izuzetno hirovita i tera mak na konac, tako da su burne, ali kratkotrajne svađe sastavni dio njenog bračnog života. Kada definitivno shvati da u njegovom braku ne ide onako kako je zamislio, pripadnik ovog znaka će pokušati eventualno rješenje tog problema da odgodi do daljnjeg, a do tada će većinu vremena provesti u nekoj aktivnosti s prijateljima ili u pokušaju da upozna drugu osobu koja će ga zaista razumijeti.

Čak i da pronađe takvu, ta veza će biti više platonska. Kada shvati da je pored jedne osobe, a želi da bude pored druge – uglavnom ne preduzima ništa konkretno nego pušta da vrijeme pokaže šta je najbolje za nju.

Ako se i potrudi stvar da stvar uzme u svoje ruke, odluka Vage nikada nije definitivna – ono što je “čvrsto” odlučila preko noći, već narednog dana činiće joj se kao totalno glupa ideja!

Iz braka uglavnom izlazi zahvaljujući sporazumnom dogovoru s partnerom koji je svestan da su emocije nestale pa je najbolje da svako krene svojim putem.

Vagi je potrebno vrijeme da preboli, ali ona nikad ne prestaje da vjeruje u pravu ljubav i u stanju je da bude u vezi s koliko god ljudi da je potrebno kako bi na na kraju zaista našla.

Podijelite članak

Počitajte još

Ogorčeni radnik “Olipa”: Ponuđeno nam je da radimo za 380 KM

072info

Građani Amsterdama: Otkako nema turista grad nam je čišći, uredniji i mirniji

072info

Pošte u BiH priznale da nezakonito naplaćuju poštarinu na robu kupljenu preko interneta

072info

Novi Zeland: Odgođeno izricanje kazne Brentonu Tarantu za napad na džamije

072info

Legendarni Fićo napravio kolonu

072info

Ekskluzivna fotografija Tijane Ajfon iz policijske stanice

072info

AKCIJA FUP-a U ZENICI: Torturu prema maloljetnoj djeci snimao mobitelom i objavljivao na internetu

Redakcija

ODGOĐENA SJEDNICA: Demokratska fronta zatražila ostavku Fadila Novalića, Jelke Milićević i Veska Drljač

Redakcija

Recesija neće utjecati na gradnju autoputa

072info

PLANET OBUĆA: Od 29. maja AKCIJA kupi jedan, drugi par -40% POPUSTA!

Redakcija

Korona virus i fabrika za preradu mesa u Smitfildu: Neispričana priča o najvećem žarištu u Americi

072info

IMAJU I DUET: Ova pjevačica je bila Šabanova velika ljubav

072info

Afera “Respiratori”: Sud BiH odobrio “Srebrenoj malini” da plati 452.473 KM PDV-a

072info

U Zenici ukradene tri mašine za pakovanje hrane

072info

Drama slavnog fudbalera: Cijela porodica zaražena koronavirusom

Redakcija

Utvrđeno: FUCZ nema adekvatno skladište, ne znaju šta će ni s prvih 80 respiratora

Redakcija

Imaju preko 100.000 umrlih: COVID-19 ubio više Amerikanaca nego AIDS i tri rata

Redakcija

PREPORUKE ZA HOTELE: Maske će se smjeti skinuti samo tokom jela, nema švedskog stola

Redakcija

Nezaposleni i dalje ne moraju da se javljaju na Biro

072info

Važna obavijest Ambasade BiH u Ankari: Evo kada se očekuju letovi ka Sarajevu

Redakcija