Portal 072info

Tri jednostavne stvari privlače srodne duše

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako želite da pronađete idealnog partnera, jako je važno da znate šta želite i šta možete da ponudite. Najbitnije je da sebi date odgovor na sljedeća tri pitanja.

Šta želim od partnera

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Navedite deset stvari koje tražite kod idealnog partnera. Potom pogledajte listu i odredite koji kvaliteti su ključni. Na ovaj način ćete razdvojiti želje o stvarnih potreba. Ako ste naveli da želite osobu sa određenim imovinskim statusom ili izgledom, to je želja, a ne potreba. Ista osoba može imati odlične karakterne osobine poput dobrote, empatije i smisla za humor koje su važnije za vezu od površnih želja.

Kvaliteti koje će partner cijeniti kod vas

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Poredajte deset stvari koje će partner cijeniti kod vas. Svi imamo svoje jake strane i potrebno je da ih prepoznamo. Na taj način ćemo znati koliko možemo da ponudimo u vezi i samim tim će to samopouzdanje privlačiti potencijalne partnere.

Sopstveni kvaliteti koje možete da dodatno poboljšate

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Skromnost je važna pa zato ova lista možda može biti najteža. Zapišite pet osobina koje možete da poboljšate. Na taj način ćete dati sebi podsjetnik da niko nije savršen. Zato bi trebalo da prihvatimo pojedine ne tako savršene načine funkcionisanja partnera, sve dok je velika slika veze u redu – posebno ako želimo da ta nas ta osoba prihvati sa svim manama koje imamo.

Naravno, ne postoji garancija da će partner imati svaki kvalitet koji nam je pao na pamet, ali je vrlo vjerovatno da će imati većinu. Kada jasno znamo šta želimo, u nama dolazi do promjene koja nam omogućava da bolje pronalazimo osobe koje posjeduju željene kvalitete i izbjegavamo one koji ih nemaju.

Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6