Tri mladića poginula u saobraćajnoj nesreći

Podijelite vijest

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u mjestu Crvarevac, na lokalnom putu Bužim – Velika Kladuša, potvrdio je za Klix.ba portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

Nesreća se, prema Šiljdedićevim riječima, dogodila nakon što je vozač Elvis E. (1988) izgubio kontrolu nad automobilom Renault, slovenskih registarskih oznaka, te sletio u nabujalu rijeku Glinicu.

“Osim vozača u ovoj nesreći smrtno su stradala još dvojica muškaraca koji su se nalazili u automobilu, Amel E. (1988) i Dženis M. (1991). Sva trojica su iz Mahmić Sela u opštini Bosanska Krupa. Iz automobila se jedini uspio izvući Osman M. (1991) koji je tako preživio ovu nesreću i došao do mještanina Crvarevca tražeći pomoć”, rekao nam je Šiljdedić.

Odmah pošto je policija obaviještena o nesreći na mjesto događaja upućene su policijska, vatrogasna i ekipa Hitne pomoći, no u prvi mah je bilo teško utvrditi na kojem se tačno mjestu automobil prevrnuo i završio u rijeci. Automobil je tako naknadno izvučen iz rijeke Glinice, a u njemu su se nalazila tijela stradalih muškaraca.

Istraga o ovoj nesreći je u toku.

Klix.ba